19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi Kars'a sıçradı

Kars Valisi Nevzat Turhan, kuş gribinin Kars'ta da görüldüğünü açıkladı. Arpaçay ilçesine bağlı Telek Köyü’nden alınan numunelerin Erzurum ve Bornova'da yapılan tahlillerde, ‘pozitif’ çıktığını belirten Turhan, kriz masası oluşturduklarını ve il genelindeki kanatlıları itlaf kararı aldıklarını söyledi.

Vali Nevzat Turhan, Arpaçay'ın Telek Köyü'nde, ölen kanatlı hayvanlardan alınan numunelerin Erzurum ve Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ndeki tahlillerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bugün saat 17.00'de kriz masası oluşturduklarını ifade eden Vali Turhan, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, İl Sağlık Müdür Vekili Kürşat Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Dünyamalı Demir, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sinan Özgünlü ve bazı doktorlarla makamında bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından basına bir açıklama yapan Vali Turhan, kuş gribinin Kars'ta da görüldüğünü, ancak insanlarda tespit edilmiş bir vak'a olmadığını söyledi. Her türlü kanatlı hayvanın giriş çıkışının yasaklandığını dile getiren Turhan, il genelinde kanatlı hayvanların tamamını toplayarak itla^f etme kararı aldıklarını ifade etti.

TEK TEK KONTROL EDİYORUZ

Telek Köyü'ndeki, kanatlı hayvanların toplanarak itlaf edildiğini ve bütün köylülerin de sağlık kontrolünden geçirildiğini belirten Turhan, şöyle devam etti: “Öncelikle kuş gribinin pisikolojik olarak halkımızı çok etkilediğini ve tedirgin ettiğini biliyoruz. Gerek, il merkezinde gerekse, ilçe merkezlerinde yoğun ihbarlar yapılıyor. Bu ihbarlara karşı Sağlık ve Tarım İl Müdürlükleri gerekli çalışmaları yapmakta ve tedbirler almaktadır. Bu konuda ilimizde bulunan kanatlıların itla^fı konusu gündeme gelmiş ve ilk aşamada il merkezindeki bütün kanatlıların itla^f edilmesi kararı alınmıştır.”

Vatandaşların kanatlı hayvanlarını görevlilere teslim etmelerini isteyen Vali Turhan, kanatlıların bedellerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ödeneceğini ve kurallara uymayanlar hakkında da kanuni işlem yapacaklarını da kaydetti.


.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 01:30:55
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 11:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?