19
Mayıs
2024
Pazar
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

300 kadın Kur'an öğrendi

Kars Sarıkamış İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen Kur'an kursunu başarıyla tamamlayan 300 kadına sertifikaları İlçe Müftüsü Nejdet Arman tarafından verildi.

İlçe merkezi ve köylerdeki 7 Kur’an Kursu’nda 8 ay eğitim gören bayan kursiyerler, İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene, İlçe Müftüsü Nejdet Arman, Kurs öğretmenleri Fatma Ergül Çiftçi, Sevda Daşdemir, Bilge Karadağ, Ayşe Kaya, Saadet Dağaşan ve kursiyerler katıldı.

İlçe Müftüsü Nejdet Arman, “İlçe merkezi ve köylerde her yıl bayanlara yönelik düzenlenen Kur’an Kurslarımızın bu seneki 8 aylık kurs dönemi de başarıyla tamamlandı. Bayan kursiyerlere bu 8 aylık süre içerisinde, bayan kurs öğretmenleri tarafından haftanın 5 günü, günlük 5 saat Kur’an-ı Kerim, Dini bilgiler ve Ahlak konularında dersler veriliyor. Düzenlenen kurslara, okuryazar her yaştan bayanın katılması bizleri memnun ediyor. Kursa bayanlarımızdan büyük iştirak oldu. Kursiyerlerimiz kurs sonuna kadar büyük bir şevkle kutsal kitabımız Kuran-ı Kerimi öğrenmek için gayret sarf ettiler” dedi.

Bayanın eğitilmesinin önemine de değinen Arman, “Yaratılış itibarı ile fiziksel bir takım farklılıkların olması kaçınılmazdır. Şefkat ve merhamette kadının duygu ve düşünceleri erkekten daha güçlü ve üstündür. Onun içindir ki Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Hadis-i Şeriflerinde: ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ demiştir. Ayrıca, ‘Sevgiye Allah ve Resulünden sonra en layık olan kimdir?’ sorusuna, ‘Birinci olarak annedir, sonra yine annedir, üçüncü olarak yine annedir, dördüncü olarak babadır’ buyurmuştur. Kadın toplumların huzur ve mutluluğu, nesillerini devam ettirmeleri için Allah tarafından verilmiş bir imkan olarak görülmelidir. İyi eğitilmiş kadınların çocuklarına güzel değerleri benimsetip, manevi duygularla iyi derecede yetiştirerek, güven huzur ve kardeşlik duygularının oluşmasına, ülkenin kalkınmasına önemli derecede katkı sağlayacağı gerçeği görmezlikten gelinemez. Kadın insan olma açısından erkek gibidir. Biz kadınların eğitimine ağırlık veriyoruz. Çünkü kadın ailenin çekirdeğini oluşturuyor. Eğitimli bir kadın hem kendisine, hem çocuğuna, hem beyine, hem de komşusuna faydalı olur” diye konuştu.

Kursları başarıyla tamamlayan bayanlara belgeleri İlçe Müftüsü Nejdet Arman tarafından verildi. Belge töreninin sonunda kursiyerler topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 13:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?