16
Mayıs
2024
Perşembe
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Atlı kızakçılar işsiz kaldı

Sarıkamış İlçesi'ne bu yıl karın az yağması, geçimini atlı kızaklardan sağlayanları zor durumda bıraktı. 

Yaklaşık 20 atlı kızağın bulunduğu Sarıkamış'ta karın az yağması, turizm sektörünü olduğu kadar geçimini kardan temin eden atlı kızakçıları da olumsuz etkiledi. 

6 ay boyunca karın yerden kalkmadığı Sarıkamış'ta bu yıl mevsim boyunca 3 defa yağan fakat ardından gelen hava sıcaklığıyla eriyen kar, turist gezdirerek ve yük taşıyarak para kazanan atlı kızak sürücülerini işsiz bıraktı. İlçedeki 20 atlı kızaktan bazıları garajlara çekilirken, bazı kızak sahipleri de kayak merkeziyle ilçe arasında mekik dokumaya başladı. 

Kayak merkezindeki Çamkar Oteli önünde para kazanmak için turist gezdirmeyi bekleyen Özkan Çamlı, ortalama 2 saat süren ilçe turu için bugüne kadar 3 turist gezdirdiğini söyledi. Karın geç yağmasıyla bu yılı kritik bir yıl olarak değerlendiren Çamlı, "Misafirlerimizi Sarıkamış ilçe merkezine götürüp tarihi yerleri gezdiriyoruz. Katerina Köşkü ile 90 bin şehidimizi anlatıyoruz. Ama bu yıl iş olmayınca bu tanıtımları da yapamadık" dedi. 

Umudunu sömestr tatiline bağladığını da kaydeden Çamlı, müşteri bulma hevesiyle gün boyu kayak merkezinde beklediğini zaman zaman da ilçe merkezine giderek müşteri aradığını fakat bulamadığını söyledi. İlçede başka atlı kızağa rastlanmazken, halkın da kar ve buzla mücadele ettiği gözlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 11:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?