26
Mayıs
2024
Pazar
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Başbakan'a Türk Bayrağı

Bayrak Ana olarak tanınan Gemlikli şair ve yazar Şadiye Bingöl, ziyaret ettiği Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş'dan emanet aldığı Türk Bayrağını yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edecek.
Bayrak Ana olarak tanınan Şadiye Bingöl, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş'ı ziyaret etti.

Görüşmenin ardından Kaymakam Altunbaş, 2 bin 700 rakımlı Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde dalgalan 150 metrekare ebadındaki Türk Bayrağını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilmek üzere Şadiye Bingöl'e teslim etti.

Bayrak sevgisinin vatan sevgisi olduğunu vurgulayan Altunbaş, "Hiç kimse yoktur ki ailesinden, çevresinden şehit olmamış. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Sarıkamış hareketiçerçevesinde bu topraklarda şehit olan vatan evlatlarından biridir. Kendilerinin de Sarıkamış'a olan ilgisi ve verdiği önem herkes tarafından bilinmektedir.

Bizlerde Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 2 bin 700 rakımlı zirvede dalgalanan 150 metrekare ebadındaki şanlı Türk Bayrağını kendisine takdim edilmek üzere bayrak ana olarak Türkiye'nin her yerini gezen birisi olarak sizlere emanet ediyoruz. Türk Bayrağımızı biz size arz ediyoruz, Başbakanımıza arz edilmek üzere. Yolunuz açık olsun" dedi.

Yaşının 70 olduğunu hatırlatan Bingöl, "Bugün o yüksek Bayraktepe Kayak Merkezinde eskimiş olan Türk Bayrağını sizin elinizden almak benim için şereflerin en büyüğüdür. Emanet aldığım bu şanlı Türk Bayrağını yerine ulaştıracağıma herkesin önünde söz veriyorum" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?