31
Mayıs
2024
Cuma
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

İş merkezinin temeli atıldı

 Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Belediye tarafından yaptırılacak olan çok amaçlı iş merkezinin temel atma töreni yapıldı. Kurban kesiminden vazgeçilen temel atma töreninde AK Parti Milletvekili Mahmut Esat Güven, bereket getirmesi için temele harçla birlikte 3 YTL bozuk para attı. 

Temel atma törenine; Vali Mehmet Ufuk Erden, Sarıkamış 9. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı 

Tören alanına getirilen kurbanlık koç, protokol üyelerinin isteği üzerine kesilmedi. Kurbanlık koç daha sonra güçlükle tören alanından uzaklaştırıldı. Bu arada, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır harç makinesinin gürültülü ses çıkarması nedeniyle konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı. 

İş merkeziyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "Sarıkamış, turizm ilçesi ve şehitler yurdudur. Bu turizm merkezinde herkes kayağını kaydıktan sonra Sarıkamış'ı terk ediyor. Ancak biz bu insanların ilçemizde ki esnaflarımıza fayda sağlamaları için 3 katlı bir iş merkezinin yapılmasına karar verdik. Bu iş merkezimizde toplam 42 tane dükkan var. Burada çok lüks dükkanlar olacağı için turistlerimiz buraya gelerek şehirde esnaflarla birlikte sohbet ve muhabbet edebileceklerini ve alışverişlerini de burada yapabileceklerini tasarladık. Yaptığımız bu işin Sarıkamış'ımıza, toplumuza hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi. 

Konuşmadan sonra temel atma törenine geçildi. Protokol üyelerinin ikişer kürek harç attığı temele AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven de bereket getirmesi için harçla birlikte 3 YTL bozuk para attı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 15:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?