30
Mayıs
2024
Perşembe
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Kan bağışına büyük ilgi

SARIKAMIŞLILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kars’ın Sarıkamış ilçesi’nde Türk Kızılayı “Kan Bağışı Kampanyası” düzenledi.

Sarıkamış’ta düzenlenen “Kan Bağışı Kampanyası”na büyük ilgi oldu. Kampanyada, bir günde bir ekiple 272 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Kafkas Üniversitesi ve Erzurum Kan Merkezi Müdürlüğü’nce organize edilen kampanya farklı bir başarıyı da beraberinde getirdi.

Türk Kızılayı yaz aylarında kan bağışının düşmesi üzerine başlattığı kan bağışına Sarıkamışlılar yoğun ilgi gösterdi. Sarıkamış ilçe merkezindeki Halk Caddesi üzerinde Kızılay’a ait özel dizayn edilmiş seyyar tır içinde kan vererek tek yürek olan Sarıkamış halkının, bir günde 272 ünite kan bağışında bulunarak rekor kırdığı ifade edildi.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şube Başanı Mir Hasan Taş, bir günlük düzenlenen kan bağışı kampanyasında önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Yaz aylarında kan bağış oranlarının düşmesi üzerine birçok İl ve ilçede kan bağış kampanyası düzenlediği belirten Mir Hasan Taş, bir ekip ve bir gün süreyle yapılan çalışmada, bağışlanan 272 ünite kanla rekor kırdıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye genelinde bir ekibin bir günde toplamış olduğu kan miktarı 210 ünite kana ulaşmıştır. Fakat biz bu rakamı 272’ye çıkardık. Sarıkamış halkına gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.”

Kan bağışında bulunan vatandaşlara soğuk, sıcak içecekler ile kek dağıtıldı. Kampanyada, Erzurum Kan Merkezi, Sarıkamış Kızılay Şube Başkanlığı, kadın ve gençlik kolları ile yönetim kurulu üyelerinden oluşan toplam 17 kişilik bir ekip ve 3 aracın görev aldığı bildirildi.

SARIKAMIŞLILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
SARIKAMIŞLILARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 18:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?