31
Mayıs
2024
Cuma
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Kars EMITT'e katılacak

GÜNEŞİN VE KÜLTÜRÜN İLK DOĞDUĞU ŞEHİR KARS DÜNYAYA AÇILIYOR

Sarıkamış’taki kristal kar taneleri ve Kuyucuk Kuş cennetiyle doğaseverlerin kalbini fetheden Kars, Ebu’l-Hasan Harakani Türbesi, Havariler Kilisesi ve daha birçok camii ve türbesiyle de inanç turizmi için potansiyel barındırıyor. Kars EMITT’e katılarak tüm zenginliklerini dünyayla paylaşmaya hazırlanıyor.

Kış sporları ve turizmi bakımından Türkiye’nin 1. derece öncelikli 5 merkezinden biri olan Kars, Sarıkamış’a daha fazla turist çekmenin yanı sıra bölgenin diğer kültürel özelliklerine de dikkat çekmek için tanıtım hazırlıklarına devam ediyor. Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı EMITT’te açılan Kars standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Kars her yönüyle tanıtılacak.

EMITT Fuarı’nda Kars standını ziyaret edenleri oldukça renkli etkinlikler bekliyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında şehre ayak basan Atatürk karşılanırken ilk defa oynanan “Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa” oyunuyla ünlü Kars’ın folklorik özelliklerini yansıtmak üzere Kafkas folklor dansı sergilenecek. Stantta kaşar peyniri, sütü ürünleri ve bal ikram edilerek ziyaretçilere yöresel tatlar tanıtılacak. Bunun yanı sıra Kars Kalesi, Çıldır Gölü, Sarıkamış Kayak Merkezi, kuş cenneti olan Kuyucuk Gölü, Ebu’l-Hasan Harakani Külliyesi de anlatılarak Kars’ın kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri ziyaretçilerle paylaşılacak.

EMITT’e bizzat katılacak olan Kars Valisi Ahmet Kara konuyla ilgili şunları söyledi: “4 yıldır katıldığımız EMITT Fuarı’nın bölgedeki turizm faaliyetleri açısından son derece yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl kış ve inanç turizminin yanı sıra Kars’ın folklorik özelliklerini ve tarihi yapısını da ön plana çıkarmayı planlıyoruz. Her yıl kendimizi yenileyerek Kars’ı en iyi şekilde dünyaya tanıtma üzere EMITT Fuarı’na katılmaya devam edeceğiz.”

EMITT, 10-13 Şubat 2011 tarihleri arasında, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 salonda birden gerçekleşecek. Ekin ve ITE Group tarafından düzenlenen EMITT’e bölge kalkınma ajanslarının yanı sıra Türkiye’nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, havayolu şirketleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, beldeler ve 60 ülkenin Turizm Bakanlıkları ve temsilcilikleriyle birlikte tur operatörleri, otelleri, havayolu ve kruvaziyer şirketleri ile turizme yönelik ürün ve hizmetleri olan tüm kuruluşlar katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 14:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?