18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Kars-Sarıkamış'ta muhtarlara 'projeksiyonlu' seminer

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde yeni seçilen muhtarlara, çeşitli konularda projeksiyonlu eğitim semineri verildi.

Endüstri Meslek Lisesi salonunda, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin seçimiyle başlayan seminerde konuşan Kaymakam Bayram Gala, köy ve mahalle muhtarlarına görevlerinde başarılar diledi. Kaymakam Gala, muhtarlara görevlerinin önemini hatırlatarak, köy ve mahallerine sahip çıkmaları, herkese eşit davranmaları, köylerdeki okul, cami, sağlık ocağı ve köy ortak mallarının korunması, kız çocuklarının okula gönderilmesi gibi konularda titiz davranmaları tavsiyelerinde bulundu.

Yeni yapılan çalışmayla, resmi nikahsız kimsenin kalmayacağını hatırlatan Gala, muhtarların, köyde devletin temsilcisi olduğunu ve görevlerini bu sorumluluk bilinciyle yapmaları gerektiğini söyledi. Programda daha sonra, hayvancılık konusunda Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, eğitim ve sağlık konularında Vali Muavini Muhammer Balcı, asayiş konusunda İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yazıcı bilgiler sundu.

Projeksiyon cihazı eşliğinde bilgi verilmesinin ardından, Kaymakam Bayram Gala, muhtarlara Öğretmenevi’nde yemek verdi.

KARS-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 14:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar aras IP: 81.213.121.xxx Tarih : 20.02.2007 00:25:25
meraba ben antalya da uluslararası ilişkiler okuyorum ınsallah okulu bıtırıp gelıp sarıkamış ta aktıf sıyaset yapacağim ılk hedefım de yukarı sarıkamış mahallesınde muhtarlık yapmaktır bu haberı okuyunca ne kadar doğru bırsey dusunduğumu bır kez daha gordum sızdem konu ıle ılgılı e maıl beklıyorum