26
Mayıs
2024
Pazar
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Kayak severler kara saplandı

MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLERİN İMDADINA MEHMETÇİK YETİŞTİ

Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'ne akın eden kayak severlerin kara saplanan araçlarını Mehmetçik kurtardı.

Kar yağışının ardından aileleri ile kayak merkezine gelen kayak severlerden çoğunun aracı yolda kaldı.

Araç parkını kendi imkanları ile temizleyen sürücülerden Mehmet Şengül, yetkililere ateş püskürdü.

Aracı karda mahsur kalan bir başka sürücünün imdadına ise Mehmetcik yetişti. İteklenmesine rağmen kaldığı yerden çıkarılamayan araç için jandarma çekici istedi. Gelen askeri aracın yardımıyla otomobil mahsur kaldığı yerden kurtardı. Hafta sonu tatili için kayak merkezine geldiğini ifade eden Talip Karadaş, "Gerçekten şok olduk. Çünkü park yerinde kar kalınlığı bir metre. Parka arabalar giremiyor. Burada arabalar hep birbirine girdi. Arabamızı koyacak bir yer yok, oturacak bir yer yok. Arabamızı burada bırakıp kayağa bile gidemiyoruz" dedi.

Kaymak için merkeze gelen Kars Valisi Ahmet Kara, karla mücadelenin çok zor bir iş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Şu an Sarıkamış ilçesinde 20 köy yolu ulaşıma kapalı. Halen ulaşım yok. O köylerde icabında hasta vardır, hamilesi vardır. Onları ilk önce taşımak için o köy yollarına öncelik tanımak lazım. Ekipler, köy yollarını açtıkları için de gelememişledir."

MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLERİN İMDADINA MEHMETÇİK YETİŞTİ
MAHSUR KALAN SÜRÜCÜLERİN İMDADINA MEHMETÇİK YETİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 11:56:05
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 15:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?