19
Mayıs
2024
Pazar
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Öğrenciler Ankara'dan döndü

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Mehmetçik Dershanesi’nde eğitim gören başarılı 15 öğrenci, 5 günlük gezi için gittikleri Ankara’dan büyük bir moral ile döndüler.


Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci öncülüğünde, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci’nin desteğiyle, 5 gün önce gezi için Ankara’ya gönderilen 15 öğrenci, dün ilçeye döndü.


Mehmetçik Dersanesi’nin başarılı öğrencileri; 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı önünde Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Mustafa Uçak tarafından karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkanı İlhan Özbilen, “ÖSS’ye hazırlanan öğrencilere sınav öncesi bir dizi sosyal faaliyetler düzenledik. Bu geziye katılan öğrencilerimiz sınava daha iyi motive olmuştur. Bizler, sizlerin okuyup üst düzeylere gelmenizi istiyoruz. Umut ediyoruz ki geleceğimizin teminatı olan sizler üniversite sınavlarında başarılı olursunuz” dedi.


Öğrencilerinden İlkay Yalçınkaya, “Gezide Anıtkabiri, Yeni Meclisi, Atatürk’ün Evini, Atatürk Orman Çiftliği’ni ve Hayvanat Bahçesini gezdik. Anıtkabire girdiğimde değişik duygular hissettim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabirini bire bir gezip görmek. Bu vatanın nasıl zor şartlarda kazanıldığını içten hissettim. İlk kez gittiğim Atamın kabrinde devrimlerine, ilkelerine bağlı kalacağıma ve bıraktığı değerleri yükselteceğime kendi kendime bir kez daha söz verdim” diye konuştu.


Ayşe Alp ise, “TBMM’de olmak, o duyguyu tatmak çok güzeldi. Ülkemin nereden yönetildiğini görmek beni çok heyecanlandırdı. Bu gezi bizleri çok mutlu etti. Bize bu imkanı sağlayan 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanımız Tuğgeneral Sayın Taner Düvenci, Sarıkamış Kaymakamımız Sayın Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanımız Sayın İlhan Özbilen ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Orhan Ekinci’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?