17
Mayıs
2024
Cuma
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Sarıkamış, kayakta dünya markası olma yolunda

Sarıkamış ilçesinde bulunan kayak tesisleri için hazırlanan master planıyla bölgenin kış turizminde dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmesi hedefleniyor. 

 Kayak Tesisleri Genel Müdürü Sacit Özbey, “Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, dağın her bölümünde mekanik tesislerle donanmış uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak pistleriyle Türkiye’nin gözbebeği olacaktır” dedi.

Hazırlanan master plan çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ile Kars Sarıkamış Kültür ve Turizm Anonim Şirketi’nin ortak çalışmasıyla Sarıkamış Kayak Tesisleri’nin dünyanın sayılı kayak tesisleri arasına sokulmaya çalışılacağı bildirildi.

Master plan çalışmalarının 3 ayrı aşamada uygulanacağını kaydeden Kayak Tesisleri Genel Müdürü Sacit Özbey, ilk aşamada 4.5 trilyona mal olacak Karanlık Dere Projesi’yle telesiyej ve gondol liftlerin yapılacağını ve olimpik standartlara uygun 2500 metre uzunluğunda iki ayrı pistin açılacağını ifade etti.

Master planın 2. aşamasında Sarıkamış ilçe merkezinden Cıbıltepe’ye gondol kurularak, kayakseverlerin taşınacağını belirten Özbey, son aşamada ise 17 kilometre uzunluğunda alp disiplini kayak için pist ile snowbordcular için özel pist açılacağını kaydetti.

Master planın uygulanması ile Sarıkamış’ın kış turizminde dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına gireceğine inandıklarına dikkat çeken Özbey, “Ayrıca kros kayağı parkurları da yapılacak. Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, dağın her bölümünde mekanik tesislerle donanmış uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak pistleriyle Türkiye’nin gözbebeği olacaktır” diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 09:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla kartal IP: 212.174.15.xxx Tarih : 14.01.2005 09:30:35
Kayak merkezlerinin engüzeli olmaya aday ilçemizde artan ilginin getirdiği doğayla baş başa olma özlemi bu tesislerin eniyi şekilde kullanımı ve tanıtımı yolunun açılmasıyla sona erecektir. Mesirelik ve piknik alanları bu turimin eniyi şekilde bizim gibi istanbul veya büyük şehirlerde oturup memleketimizin reklamını yapmakla şehrimize ve insanlarına eniyi şekilde hitap edebilecektir. yapılacak iyi bir reklam ve tanıtım civar köylerdede yerleşim birimlerinin çoğalması ile birlikte gelir seviyesinin artmasına vesile olacaktır.Hemşehrilerimizin irtibatı daha da hızlanacak ve turizim cenneti olma yolunda daha da cazip hale gelecektir.