18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Sarıkamış cıvıl cıvıl

Dünyada sadece Alpler'de olan toz kristal karıyla ünlü Sarıkamış Kayak Tesisleri'nde yüzlerce kayaksever karın tadını çıkarıyor.
25 yatak kapasiteli Sarıkamış Kayak Tesisleri bölgenin ihtiyacına cevap veremezken, halen yapımı devam eden Halis Toprak Oteli'nin faaliyete geçirilmesi bekleniyor. Bölgedeki yatak sıkıntısının bu otelin hizmete girmesiyle büyük ölçüde giderilebileceğini belirten Çamkar Oteli Müdürü Fahri Tan, yatak sıkıntısı yüzünden birçok müşteriyi geri çevirdiklerini söyledi.
Bu arada Sarıkamış'ı diğer pistlerden ayıran en önemli özelliğin bölgeye yağan karın cinsi ve doğal güzellikler olduğu belirtildi. Kayak sporu için çok elverişli olan bu kar sadece Alpler'le birlikte Sarıkamış'ta bulunuyor. Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen, kristal kar ilk yağdığı günkü özelliğini kaybetmiyor ve çığ tehlikesi olmadığından kayakseverlere güvenle kayma zevki veriyor. Pistler sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgara karşı da korunaklı. Hotel Çamkar'ın hemen yanıbaşından başlayan Sarıkamış Kayak Tesisleri saatte 2 bin 400 kişi kapasiteli, bilgisayar donanımlı telesiyej sistemi ile dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük kayak tesisi olma özelliğini taşıyor. 2 bin 700 metre yüksekliğindeki Cıbıltepe'de tüm kayakseverler için uygun zorluk derecelerinde 5 pistin bulunduğu 2 etap yer alıyor. İlk etap 2 bin 400 metre uzunluğunda ve yeni başlayanlar için ideal bir eğime sahip. 2 bin 200 metre uzunluğa sahip ikinci etapta ise 4 pist bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2004 Çarşamba 00:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla kartal IP: 212.174.15.xxx Tarih : 14.01.2005 09:32:01
Kayak merkezlerinin engüzeli olmaya aday ilçemizde artan ilginin getirdiği doğayla baş başa olma özlemi bu tesislerin eniyi şekilde kullanımı ve tanıtımı yolunun açılmasıyla sona erecektir. Mesirelik ve piknik alanları bu turimin eniyi şekilde bizim gibi istanbul veya büyük şehirlerde oturup memleketimizin reklamını yapmakla şehrimize ve insanlarına eniyi şekilde hitap edebilecektir. yapılacak iyi bir reklam ve tanıtım civar köylerdede yerleşim birimlerinin çoğalması ile birlikte gelir seviyesinin artmasına vesile olacaktır.Hemşehrilerimizin irtibatı daha da hızlanacak ve turizim cenneti olma yolunda daha da cazip hale gelecektir.