20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Sarıkamış'a 'kayakçı heykeli'

Kars'ın kristal karı ve Sarıçam ormanlarıyla ünlü turizm beldesi Sarıkamış ilçe merkezi girişine yaptırılan 'Kayakçı heykeli' törenle açıldı. 

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in talebi üzerine Sarıkamışlı ikiz kardeşler Kürşad ve Alpaslan Budak'a yaptırılan 'Kayakçı heykeli'nin açılışı yapıldı. Açılış törenine; Vali Mehmet Ufuk Erden, Sarıkamış 9. Motorlu Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Kış turizmiyle ülkemizin önemli kayak merkezleri arasında yer alan kayakla bütünleşmiş ilçede yaptırılan heykel büyük beğeni topladı. 

Vali Mehmet Ufuk Erden, "Bu güne denk getirilmiş kayak merkezini ifade eden bir heykel yapılmış. Yapan arkadaşları tebrik ediyorum. Sarıkamış aynı zamanda kayak merkeziyle bütünleşmiş Kars'ımızın değerli bir ilçesidir. Kayakla bütünleşen bu olguyu bu heykelle bütünleştirmek istedik. Kısmet olursa kayak merkezinin bir yerini de başka bir dekorla güzelleştirmek istiyoruz" dedi. 

Açılışın ardından ikiz kardeşlerin işletmeciliğini yaptığı 'Alangu Sanat Evi' ziyaret edildi. Burada da bir açıklamada bulunan Vali Erden, "Böyle bir yer Sarıkamış'ta bir ilk oldu. Bu ikiz kardeşleri tebrik ediyorum. Güzel sanatlarda yüksek lisans yapmışlar. Eğitimli olmaları ayrıca sevindirici bir durum. Burada güzel çalışmalar yapıyorlar. Taktir edersiniz ki insanlar turizm amaçlı değişik mekanları gezdiklerinde iki şeye çok ağırlık veriyorlar. Bunlardan bir tanesi o bölgedeki mutfak çeşitliliğidir. 

Görsel yiyecekler bakımından ne gibi farklılık vardır tatmak istiyorlar. Diğer ikinci husus ise bildiğiniz gibi o turizm merkezinden ayrıldıklarında sevdiklerine, çocuklarına, yakınlarına bir hediyelik eşya almak isterler. Bu herkeste olan bir duygudur. Bunu yurtiçi, yurt dışı fark etmez herkes yapar. Böyle bir ihtiyacı gören bu arkadaşlarımız atölyesiyle buna takviye yapak amacıyla piyasaya çıkmışlar. Ben şimdiden bu yürekli davranışları için tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Vali Erden ayrıca, Karslıların bayramlarını da kutlayarak, "Bütün halkımıza, vatandaşımıza, kamu personelimize Türk Silahlı Kuvvetleri personeline, halkımızın her kademesindeki insanımıza, şehit ailelerimize, gazilerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Karslı olup ülkemizin farklı yerlerde bulanan vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Birlik ve beraberlik içinde bu bayramı güzel geçirmelerini diliyorum" temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 15:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?