20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Sarıkamış'ta orman yangını

Dün öğleden sonra farklı saatlerde Sarıkamış İlçesi’nde Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait orman arazisinin 6 değişik noktasında yangın çıktı. Yangınlara, Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü’nün 80 kişilik personelinin yanı sıra Köy Hizmetleri çalışanları, askeri birlikler ve itfaiye ekipleri, greyderlerle müdahale etti. Hamamlı, Mesçitli, Karakurt, Keklik Deresi’ndeki yangınlar söndürülürken, Çamyazı ve Cehennem Deresi’ndeki yangınlar ise devam ediyor.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Hikmet Özdemir, yaptığı açıklamada, dün çıkan yangınlarda 15 hektarlık alanın kül olduğunu söyledi. Özdemir, yangınların ormana yakacak, odun veya kozalak getirmek için ya da piknik amaçlı giden vatandaşların dikkatsizliği yüzünden çıktığını belirterek, "Bu aylarda orman zemininin yangına müsait olmasından dolayı çok dikkatli olmamız gerekir. Aksi taktirde hoş olmayan görüntülerle karşılaşırız. Bu günden itibaren ormanlık alana girişler yasaklandı" dedi.

Olay yerine giden Sarıkamış Kaymakamı Bayram Gale ve diğer yetkililer, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

KARS (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 11:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?