28
Mayıs
2024
Salı
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Şebeke suyunun donması

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Yukarı Sarıkamış Köyü'nde şebeke sularının akmaması nedeniyle, köylüler çamur gibi akan suyu kullanmak zorunda kalıyor.
Sarıkamış İlçesi'ne 4 kilometre mesafedeki Yukarı Sarıkamış Köyü, 750 hane ve 7 bin nüfusuyla en büyük köyler arasında yer alıyor. Şebeke suyunun donması ve kaynağının yeterli olmaması nedeniyle kış aylarında tamamen susuz kalan ve yaz aylarında da suyun yetersizliğiyle ne yapacağını şaşıran köylüler, su ihtiyaçlarını Çatal Dere mevkiindeki bir çeşmeden temin ediyor. Köylüler, bu işe bir an önce çözüm bulunmasını ve şebeke sularının akıtılmasını istediklerini dile getirdi.
Çeşmenin kirli suyundan içmek zorunda kaldıklarını söyleyen kadınlar ise çocuklarına bu suyla banyo yaptırdıklarını ve hatta yemeklerini bile bu suyla hazırladıklarını ifade ettiler. Abdullah Karatoprak adlı vatandaş ise, şebeke suları olmadığı zamanlarda belediyenin Çatal Dere mevkiinde çeşme yaptığını ve şu anda da bu çeşmeden su aldıklarını vurguladı.
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 18:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz zengin IP: 88.241.149.xxx Tarih : 6.09.2006 14:14:35
ah .sarıkamış ah her tarafı su orman olan yerde milletin çektiğine bak.sarıkamışın halkı buna layık değil yönetimdeki insanlar bunu görmezden gelemez.