29
Mayıs
2024
Çarşamba
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Tam teçhizatlı tek bayan gazeteci

Kars'ın Sarıkamış ilçesinin tek bayan gazetecisi Şeyma Kalkan bir çok işi tek başına yapıyor. Sarıkamış Haber Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yapan Kalkan, hem sayfa hazırlıyor, hem gazete basıyor hem de haber yapıyor. 

Kars'ta yayınlanan yerel Ölçek Gazetesi'nin Sarıkamış temsilciliği görevini 5 yıldır yürüten Şeyma Kalkan, ilçede açılan Sarıkamış Haber Gazetesi'nde de ilçe muhabirliği olarak göreve başladı. 

Daha sonra gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü'ne getirilen Kalkan'ın iş yoğunluğu giderek arttı. Gazetenin aynı zamanda da hem dizgisini hazırlayan hem de baskını yapan Kalkan bir yandan da ilçede haber yapmaya devam etti. 

Bir başına bir gazeteyi ilçede ayakta tutmayı başaran Kalkan bayan olarak her türlü güçlüğe rağmen habercilikten, sayfa editörlüğüne ve gazetesinin baskı işlerine kadar çeşitli kademelerde görev yaptığını ve gazeteciliğin doğuştan gelen bir kabiliyet olduğu söyledi. Başarısının sırrını da içindeki meslek aşkına bağlayan Kalkan, ulusal basının da ilgisini çekti. 

Kalkan geçtiğimiz günlerde de Devlet Televizyonu TRT 1'in Ana Haber Bülteni'nde haber olarak yayımlandı. 

Kars Ölçek Gazetesi ve Sarıkamış Haber Gazetesi'nin sahibi Salih Şahin, "Ülkemizin köklü kanallarından TRT 1'de haber olarak işlenen tek gazeteci olan Şeyma Kalkan'ın başarısı bölgemiz basını ve özellikle de Ölçek ve Sarıkamış Haber Gazeteleri adına bizi çok sevindirdi. Arkadaşımız Şeyma Kalkan'ın bahsi geçen televizyonun haber programında örnek olarak tanıtılması, bizim bu daldaki çabalarımızın da bir ürünüdür. Bu haber bizleri ve arkadaşımız Şeyma Kalkan'ı kamçılayacaktır. Kendisini kutluyorum. Bizim yayın politikamız, kaliteli haberciliğimiz, deneyimli gazeteciliğimiz ve çalıştırdığımız gazetecilerin basın ilkelerine göre etikliği ile dikkat çekmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 17:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aysun YILDIZ IP: 78.167.173.xxx Tarih : 19.10.2008 12:21:03

sevgili kent haber okurlar bugün sarıkamış ilçesinde tek bayan gazetecisi olan şeyma kalkan kardeşimizin haberini yaparak buralara kadar taşıyan gazeteci arkadaşımıza teşşekkürlerimizi sunarız özellikle kars ihlas haber ajansı sayın Yaşar YILMAZ beye teşşekkür ederiz.şeyma kardeşimizin habe okudum kendini taktir ettim şunu anladımki kadınların yapamıyacagı hiç bir şey yok tüketici deyilde üretici olun dedi gururumuz şeyma kalkan