28
Mayıs
2024
Salı
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Telesiyej ihalesi yapılacak

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Sarıkamış Turizm Merkezi Cıbıltepe zirvesi ile Karanlıkdere mevkii arasında telesiyej tesisi yaptırmak üzere ihale açtı.

İhale, 31 Mayıs 2006 tarihinde saat 14.00'de Kars İl Özel İdaresi Hizmet Binası İl Genel Meclisi'nde yapılacak. Telesiyej ihalesine katılmak isteyenler, teknik şartnameyi mesai saatleri içinde, Kars İl Özel İdaresi Encümen Servisi'nden görebilecekleri gibi aynı yerden bedeli mukabili temin edebilecekler. Yer tesliminden itibaren toplam 200 günlük süreyi kapsayacak olan işin ihalesine, tüm istekli firmalar katılabilecek. Teknik şartnameye göre hazırlanacak olan teklif mektupları ise, ihale günü kadar Kars İl Özel İdaresi Hizmet Binası İl Genel Meclisi'ne anahtar teslimi götürü bedeli üzerinden verilecek. Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekli ile anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak. Söz konusu ihalede katılımcılar, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler. 

İhaleye çıkarılacak proje sonucunda yapılacak telesiyej; 4 sandalyeli, tek halatlı otomatik ayarlanabilir klemensli, saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli olacak.

Bu arada daha önce de Isparta İli Merkez İlçe ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, Davras Dağı Kayak Merkezi'ne 910 metre yatay uzunluğunda, ara istasyonlu iki kişilik sabit klemensli telesiyej tesisinin yapımı için ihale açmıştı.
Semih Yılmaz-Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 23:09:24
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 10:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer sinan IP: 85.98.92.xxx Tarih : 11.01.2007 14:13:32
Açılan pistlerin Sarıkamışaın görüntüsünü ne ka dar bozduğunu görmüyormusunuz.Sarıçam ormanlarına yazık değilmi ? Rahmetli orman mühendisi Asım GÖKTAŞ zamanında 17 çeşit çam getirtildi bunlardan Kanada sarıçamı Bursa sarıçamı,Avrupa dan çeşitli karaçam ve sarıçam türlerinin araştırma fidanlığında (Ki o zamanlar Fidanlık Beşevler ve YukarıSarıkamış arasında idi) araştırma çalışmaları yapıldı hiçbirisi Sarıkamışa adaptasyon olmuş Sarıkamış Çamı gibi tutmadı.Vejetasyon süresinin çok kısa olması nedeniyle 1. Dünya savaşında ekilmiş çamların bile yeni olgunçam haline geldiğini görmüyormusunuz. Yazık değilmi sarıçamlara zaten geçmişte olan çam katliamları kel kalmış dağlar yetmiyor mu? Allah rızası için Kars tarafından herhangibir tepeye çıkıp Sarıkamışa bakın o eski güzelliği görebiliyormusunuz? Yapılacaksa Hamamlı tarafına Bozat tarafına ,zaten orman kalmamış Ağdağın eteklerine yapılması ,oralarında turistik tesis işletmelerinin ,sadece gelirini alıp götüren işletmelerce ağaçlandırılması daha iyi olmazmı Sarıkamış Soğuksu Tesislerinden boş dağlarımı seyretmek güzel yoksa Boş dağlardan Sarıkamışı mı seyretmek güzel olur.Lütfen atalarımızın fakirlik ve cahillikten kesip tükettiği bu son Sarıkamış Sarıçamlarını kurtaracak projeler yapalım .Karanlık dereye yapılacak tesis Sarıkamışta yeni bir orman katliamıdır.