18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Var mı kışın atlı kızak gibisi ?

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde yük ve yolcu taşımacılığında atlı kızaklara ilgi artıyor. Belediye Başkanı da kar temizleme çalışmalarını kontrol etmek için makam aracı yerine atlı kızağı tercih ediyor.

Merkeze bağlı yakın köyler arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan atlı kızaklar yolda kalma riski olmadığı için büyük rağbet görüyor. Eski Fayton Meydanı’nda toplanan kızakçılar, ilçeye bağlı köylere mesafeye göre ücret alırken, ilçe merkezinde yolcu taşıma için 1.5 milyon, yük nakli için de ton başına 4 milyon lira ücret alıyorlar. Kızak sürücüleri kış aylarında yolcu ve yük taşıdıklarını, hava şartları nedeniyle zorluklar yaşamalarına rağmen müşterilerinin bu uygulamadan memnun kaldıklarını söylediler.

Kızak taşıma ücretlerinin motorlu araçlara göre yüzde 50 oranında daha ucuz olduğunu belirten vatandaşlar ise, atlı kızakları kiralayarak şehir turu atıyorlar. Bazı müşteriler bu turları kameralarına kayıt etmeyi de ihmal etmiyor.

Öte yandan, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen de zaman zaman atlı kızaklardan yararlanıyor. Karın yoğun olduğu mahallelerde kar temizliği yapan ekipleri yerinde görmek için makam aracı yerine atlı kızakları tercih eden Özbilen, atlı kızakların özellikle dar sokaklara daha rahat girebildiğini, ayrıca atlı kızakların önümüzdeki aylarda daha düzenli ve temiz görünümlü hizmet verebilmeleri için farklı bir projeyi hizmete sokacaklarını ve turizme kazandıracaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 19:36:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla kartal IP: 85.97.163.xxx Tarih : 6.03.2005 00:18:48
hizmetlere daha iyi bir yön vermek için KIŞ Şenlikleri düzenlenmesi taraftarıyım ilgi ve alaka bekler hizmetlere hizmet katacagı düşüncesindeyim