20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Yaban hayvanları unutulmadı

SARIKAMIŞ KIZILAY ŞUBE BAŞKANLIĞI YABAN HAYVANLARI UNUTMADI

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki ormanlık alanlarda kar kalınlığının 150 santimetreyi aşması, yaban hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Sarıkamış’ı çevreleyen ormanlık alan içerisinde aç kalan hayvanların imdadına Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi ekibi yetişti. Kar motosikleti ile 2 bin 500 rakımdaki Çamaşır Dere mevkiine giden üç kişilik ekip, yaklaşık 50 kilogram buğday, 50 kilogram kemik ile yemek artıkları bıraktı.

Kızılay Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, yoğun kış şartlarından dolayı yolda kalan vatandaşlar için gerekli yardım faaliyetlerinin sürdüğünü, ancak yaban hayatı içinde bir şeyler yapmak gerektiğinin farkına vararak böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Mir Hasan Taş, "Bu çalışmalarımız insanlar için devam ederken, bir eksikliğimizi olarak yaban hayatı gördük. Sarıkamış ormanlık alan içinde yaban hayatındaki hayvanlar için ekiple birlikte yemleme çalışması başlattık. Şubemiz bünyesindeki otel ve ilçe merkezindeki lokantalardan topladığımız yemek atıkları ile aldığımız buğdayları Çamaşır Dere bölgesine bıraktık” diye konuştu.

Öte yandan Kızılay Sarıkamış Şube Başkanlığı'nca yaban hayata yem bırakma çalışmalarının peryodik zamanlarda devam edeceği kaydedildi.

SARIKAMIŞ KIZILAY ŞUBE BAŞKANLIĞI YABAN HAYVANLARI UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 17:34:05
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 19:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?