18
Mayıs
2024
Cumartesi
SARIKAMIŞ - KARS
Belediye Sayfaları

Zurnacı Kardeşler mest etti

Kars Valiliği tarafından Sarıkamış İlçesi’nde düzenlenen 1. Kars Festivali’nde gösteri yapan Kırkpınar güreşçilerine davul-zurna çalan ’Zurnacı Kardeşler’ lakaplı 4 kardeş, telesiyejden inen vatandaşlara davul-zurna ziyafeti çekti.

43 yıldır birbirlerinden ayrılmayan, ikisi zurna, ikisi de davul çalan Ahmet (59), Fahrettin (52), Alaattin (49) ve Fariz (43) Zurnacı isimli kardeşler, dedelerinden aldıkları mesleği çocuklarına bırakacaklarını söylediler.

Edirneli Zurnacı Kardeşler, Kırkpınar güreşçileriyle birlikte Sarıkamış Festivali’ne gelerek kar üzerinde davul zurna çaldılar. Festivalin ardından Kars’tan ayrılmak için telesiyejle inen zurnacı kardeşler, 15 dakika süren telesiyej yolculuğunda davul, zurna eşliğinde stres attılar.

Soğuk havada kılları bile kıpırdamayan telesiyej yolcuları ise, kendilerini zurnanın efkarlı havasına kaptırarak keyifli anlar yaşadı. Telesiyejden inen Türkiye’nin en ünlü davul ve zurnacıları, havada çalmanın zevkli olduğunu ve kendilerini uçaktaymış gibi hissettiklerini ifade ettiler.

Zurnacı Kardeşler, soyisimlerini, dedeleri Osman’ın zurnacı olmasıyla aldıklarını ve o günden sonra ’Zurnacı Sülalesi’ olarak bu mesleği devam ettirdiklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2005 Cumartesi 21:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?