19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET
Belediye Sayfaları

DTP Başkanı kaçırıldı

 DTP Kars Selim İlçe Başkanı Mehmet Altun’un dün akşam saatlerinde kaçırıldığı, işkence yapıldıktan sonra bırakıldığı bildirildi.

DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak yaptığı yazılı açıklamada, Selim İlçe Başkanı Altun’un dün akşam saat 17:00 sıralarında ilçe merkezinde silahlı 3 kişi tarafından mavi Renault Europa marka bir arabaya zorla bindirilip kaçırıldığını kaydetti.

Altun’un gözleri bağlı olarak bir süre şehir dışında dolaştırıldığı daha sonra şehre geri getirilerek sabaha kadar kapalı bir yerde sözlü ve fiziki işkenceye tabi tutulduğunu ifade eden Alınak, “İlçe başkanımız çırılçıplak soyundurularak suya yatırılmış kulaklarına, ayak parmaklarına ve erkeklik organına kablolar bağlanarak kendisine elektrik işkencesi yapılmıştır” dedi. İlçe başkanına, DTP’nin Van’da düzenlediği bölge toplantısına ve Kars’ta düzenlediği mitinge neden katıldığı, “Seni ve Mahmut Alınak’ı öldüreceğiz” denildiği bildirildi.

Alınak, Mehmet Altun’un sabaha kadar sözlü ve fiziki işkenceden sonra gündoğumuna doğru Kars’ın Paşaçayır Mahallesi’ne yakın bir yerde açık araziye bırakıldığını ifade etti.

BUNLARA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

Alınak Başbakan, İçişleri Bakanı ve Kars Valisi’ne olaya el koyarak soruşturma açma çağrısında bulunurken, saldırının hedefinin partileri olduğunu, buna sessiz kalmayacaklarını kaydetti. Alınak, “Çok iyi biliyoruz ki, Türkiye’de halka dayalı siyaset yapmak bazı riskleri içinde taşımaktadır. Partimize karşı girişilen bu saldırganlıkların sürmesi halinde bunlara seyirci kalmayacağız ve en sert demokratik tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.



ANKA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 16:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?