2
Mayıs
2024
Perşembe
SELİM - KARS
Belediye Sayfaları

Nesrin Güzelyazıcı


İstanbullu hayırsever bir işkadını, Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Gürbüzler Köyü’ne su getirdi.

İstanbullu işkadını Nesrin Güzelyazıcı, 6 ay önce eşi Hacı Abdurrahim ile birlikte Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne giderek su ihtiyacı olan bir köyün kendilerine bildirilmesi halinde bu köyün su sorununu çözeceklerini söyledi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü İçme Suları Daire Başkanlığı da Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Gürbüzler Köyü’nün su sorunu olduğunu bildirdi. Bunun üzerine hayırsever işkadını ile eşi Abdurrehim Güzelyazıcı, Kars’a gelerek, Selim Kaymakamı Hasan Şıldak ve Köy Hizmetleri İl Müdürü Fahri Karataş’la birlikte Vali Nevzat Turhan’la bir görüşme yaptı. Böyle bir yatırımdan çok memnun olacaklarını söyleyen Vali Nevzat Turhan, valilik olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirterek Kaymakamlık ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne gerekli talimatları verdi. Köyde gerekli çalışmaları yapan hayırsever işkadını ve eşi, köydeki sağlıkevi ve caminin de onarımını üstlendi. Çalışmaların başlamasından sonra İstanbul’a dönen Nesrin Güzelyazıcı, eşinin vefat etmesi üzerine çalışmalara kaldığı yerden kendisi devam etti.

6 ay süren çalışmalar sonrasında bu anlamlı yatırımların açılış töreni dün yapıldı. Tören öncesinde köyde bulunan bütün evlerin önüne bir Türk bayrağı asıldı. Açılış törenine gelen Vali Nevzat Turhan alkışlarla karşılandı. Gürbüzler Köyü İlköğretim Okulu önünde yapılan törene tüm köy halkı katıldı. Köy muhtarı ve Köy Hizmetleri İl Müdürü Fahri Karataş’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen hayırsever işkadını Nesrin Güzelyazıcı, çabalarının amacına ulaştığını söyleyerek, bundan sonraki işin köy halkına kaldığını ve eserlere sahip çıkmalarının gerektiğini söyledi. Gürbüzler Köyü’nün önemli olan noksanlıklarını giderdiklerini ifade eden hayırsever iş kadını Güzelyazıcı, "Köylülerimiz vatana hayırlı evlatlar yetiştireceklerdir. Herkes elinden geleni yaptı. Benim yaptığım pek fazla bir şey yoktur. Bunu isteyen herkes yapar, bu bir gönül işidir" diyerek Vali Turhan’dan Sağlık Evi’ne ebe ve hemşire ataması yapılmasını rica etti.

Selim Kaymakamı Hasan Şıldak da hayırsever işkadını tarafından 5 bin 700 metrelik boru alındığını, 75 tonluk su deposu yapıldığını belirterek, işkadınına teşekkür etti. Vali Nevzat Turhan, yatırımlardan övgüyle söz ederek, "Hepimize mutluluk veren, gözlerimizi yaşartacak derecede birlik ve beraberliğimizi simgeleyen çok güzel ve önemli bu olayı gerçekleştiren hayırsever insana teşekkür borcumuzdur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Nevzat Turhan, Nesrin Güzelyazıcı’ya bir plaket verdi. İş kadını Nesrin Güzelyazıcı ise köy muhtarı ve imamına birer hediye vererek, özellikle muhtar, öğretmen ve imamın büyük gayretler gösterdiklerini söyledi.
Öğrencilerin şiirler okumasından sonra, okul önündeki yol üzerine yaptırılan çeşmenin açılışı yapıldı ve ilk suyu Vali Turhan içti. Onarılan okul, sağlık evi ve caminin de gezilmesiyle tören sona erdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar