18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eve el bombası atıldı

Kars'ın Susuz İlçesi'nde bir eve el bombası atılmasıyla meydana gelen patlamada aynı aileden 3 kişi ağır şekilde yaralandı. Yaralılar Kars Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından Erzurum'a gönderildi. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, bu akşam saat 19.30 sıralarında Kars'ın Susuz İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde Molkoç ailesine ait bir eve kimli belirsiz kişi veya kişilerce el bombası atıldı.

Evin içerisinde bulunan ve patlamanın tesiriyle ağır şekilde yaranan Resmigül Malkoç (44), kayınbiraderi Yaşar Malkoç (40) ile 8 yaşındaki Sevda Malkoç çevredekilerin yardımıyla önce Susuz Sağlık Ocağı'na oradan da Kars Devlet Hastanesi'ne gönderilerek tedavi altına alındı.

Sağlık personeli durumla ağır olan yaralıların hayati tehlikeyi atlatabilmeleri için var güçleriyle çaba sarf etti. İlk belirmelerde yaralıların vücutlarının çeşitli yerlerinde şarapnel parçalarına rastlanıldığı öğrenildi. İçlerinde durumu diğerlerinden daha da iyi olan 8 yaşındaki Sevda Malkoç ise tedavisinin yapıldığı sırada hem ağladı hem de olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı.

Hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumlarını kontrol eden Emniyet Müdürü Ramazan Kuzpınar, olayın araştırıldığını söyledi. Yaralılar daha sonra ambulansla Erzurum'a gönderildi.

Öte yandan, Malkoç ailesine aralarında husumet bulunan bir aile tarafından evin içerisine el bombası atıldığı üzerinde duruluyor. El bombası atıldığı iddialarını doğrulayan Vali Vekili Mehmet Öz, ailenin husumetleri bulunan diğer aile üzerinde araştırmaların yoğunlaştığını söyledi. Mehmet Öz ayrıca, ilk gelen bilgilere göre el bombasının evin camından içeri atıldığını daha sonra da silahla tarandığını belirtti.

Kars Emniyet Müdürlüğü de Susuz'a Özel Hareket, Olay Yeri İnceleme ve Bomba Uzman ekiplerini gönderdi. Olayın meydana geldiği evde gerekli incelemeler devam ederken, Susuz İlçesi giriş ve çıkışlarında kontroller hızlandırıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 23:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?