3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Tarihçe

Sosyal Bilimler Enstitüsü 28 Mart 1983 tarihinde 2809 sayılı kanunla rektörlüğe bağlı olarak kurulmuştur. 1984-1985 akademik yılında, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı, İşletme Anabilim Dalı, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı ve Sosyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans programı açılmıştır. Daha sonraki tarihlerde bu anabilim dallarına tarih, kamu Yönetimi, iktisat, Temel İslam Bilimleri, Güzel Sanatlar Eğitimi, Ekonometri, Beden Eğitimi ve Spor, Türkçe Eğitimi ve İlköğretim Anabilim Dalları eklenmiştir. Bu anabilim dallarının tümünde yüksek lisans programları açıktır. Ayrıca, işletme, Sosyoloji, Kamu Yönetimi, iktisat ve Güzel Sanatlar Eğitimi (Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı) Anabilim Dallarında doktora programı mevcuttur.

Enstitümüz 2001-2002 eğitim-öğretim yılı I.yarıyılında Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Sosyal Alanlar Eğitimi Anabilim Dalında tezsiz yüksek lisans programı açmıştır. Orta öğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Coğrafya Öğretmenliği, Tarih Öğretmenliği ve Felsefe Grubu Öğretmenliği alanlarında açılmıştır. Ayrıca, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalında da tezsiz yüksek lisans programı açılmıştır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kampus
Adres2 :Malatya
Posta Kodu :44280
Telefon :0(422) 377 4310 / 4325 / 4322
Faks :
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.