3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Genel Bilgiler

Bakanlar Kurulunca 24.10.2001 tarihinde kurulmuş olan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2002-2003 eğitim-öğretim yılında 31 öğrencisi ile eğitime başlamıştır.

2005-2006 eğitim-öğretim döneminden itibaren beş yıla çıkan eczacılık eğitimi ile birlikte, eczacılık fakültelerinde ilaç ve hasta odaklı eğitim birbirini tamamlar duruma getirilmiştir. Beş yıllık eğitimle birlikte fakültemizde, sağlık organizasyonları ve teşkilat yapılanmaları, sağlıkta dönüşüm programları, liderlik ve motivasyon, yöneticilik ve personel yönetimi, ilaç ve tıbbi malzeme ihale sistemleri, eczanelerde kalite yönetimi, hastanelerde klinik eczacılık uygulamaları, çağdaş eczacılık uygulamaları gibi eczane ve eczacılıkla ilgili güncel konularda nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilecek eczacılar yetiştirilmesine yönelik müfredat uygulanmaya başlanmıştır.

Eczacılık eğitimi ve mesleğine verdiği hizmette henüz çok yeni olmasına karşın fakültemiz, 2007-2008 yılları Novartis Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarım ve Geliştirme Araştırma Ödülleri yarışmasında birincilik ödülünü almıştır. Fakültemizin mevcut anabilim dallarında lisansüstü eğitimleri başarıyla sürdürülürken Hacettepe Üniversitesinin ÖYEP programı dahilinde, doktora öğrencilerimizle de yeni öğretim elemanlarımız yetiştirilmektedir. Ayrıca, fakültemiz öğrencilerinin Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği (European Pharmaceutical Students’ Association, EPSA) tarafından düzenlenen eczacılık öğrencileri kongrelerine katılımları sağlanmakta, yine ERASMUS programı dahilinde öğrenci değişim programlarıyla Avrupa Birliği ülkelerindeki (Polonya) eğitim olanaklarından yararlanmaları teşvik edilmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
Adres2 :Malatya
Posta Kodu :44280
Telefon :+90 422 377 30 00
Faks :
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.