3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Tarihçe

Fakültemiz, 1977 yılında Çukurova Üniversitesi’ne bağlı Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu adı altında kurulmuştur. Sonraki tarihlerde adı; yine Çukurova Üniversitesine bağlı olarak, önce Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, sonra Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir. 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile İnönü Üniversitesi’nin yeniden yapılandırılmasından sonra, 28.03.1983 tarih ve 2809 Sayılı Kanunla adı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilmiş ve İnönü Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adı altında ilk olarak 1983 yılında, şehir merkezinde bulunan ve daha önceden otel olarak hizmet veren bir binada, hizmet vermeye başlamıştır. Sonra, Karakavak Mahallesinde şimdi Fen Lisesi olarak hizmet veren binaya taşınmıştır. Daha sonra, İnönü Üniversitesi yerleşkesine taşınmış ve şimdi Fen Edebiyat Fakültesi olarak hizmet veren binaya, daha sonra da yerleşke alanı içerisindeki kendi binasına taşınmıştır.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Adres2 :Malatya
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.