3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu

Tarihçe

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu, Yüksek Sağlık Şurası 23 Mayıs 1995 tarih ve 185/1 Sayılı Kararı doğrultusunda Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu eğitiminin Avrupa Birliği Normları paralelinde Lisans düzeyindeki Yüksekokullarında yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığının talebi, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının teklifi Bakanlar Kurulunun 02.11.1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 10.10.1996 tarih ve 96/8655 sayılı kararı ile açılmıştır. Yüksekokulumuz, 1997-1998 eğitim-öğretim yılı itibariyle Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik bölümlerine 4 yıllık lisans düzeyinde örgün eğitim vermek üzere öğrenci alımına başlamış ve ilk mezunlarını 2001 yılında vermiştir.
İnönü Üniversitesi’ne bağlı olarak, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Meslek Lisesi binasında faaliyete başlayan Yüksekokulumuz, 2004 yılında İnönü Üniversitesi Yerleşkesi’nde yer alan Fen Edebiyat Fakültesi binasına taşınmış olup halen bu binada hizmetlerini sürdürmektedir.

2.5.2007 tarih, 26510 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, 5634 Sayılı “Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” gereğince Sağlık Memurluğu Bölümü’nün adı “Hemşirelik” olarak değiştirilmiş ve Hemşirelik Bölümü ile birleştirilmiştir.

Yüksekokulumuzda halen Hemşirelik ve Ebelik bölümlerinde Lisans eğitimi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak Hemşirelik Anabilim Dalında, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği ve Halk Sağlığı Hemşireliği alanlarında Yüksek Lisans Eğitimi yürütülmektedir.
 

İlgili Kişi :
Adres1 :Kampüs Merkez
Adres2 :Malatya
Posta Kodu :44280
Telefon :+90 422 341 02 20
Faks :(0422) 3410219
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.