4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İBRAHİM KELEŞ KENTHABER'E KONUŞTU

Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki rektörlüğü seçimlerinde 3’üncülüğü kazanan Prof. Dr. İbrahim Keleş, seçildiği takdirde, çok farklı bir üniversite yaratacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Keleş, Kenthaber’e konuştu.

Seçimleri 3’üncülükle tamamladığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e giden listede şansının yüksek olduğunu kaydeden Keleş, seçildiği takdirde, Malatya’da çok farklı bir üniversite yaratacağını savundu.

İlkelerinin, katılımcılık, paylaşımcılık ve şeffaflık olduğunu dile getiren Keleş, “Benim üniversite çatısı altındaki temel felsefem, demokrat bir yönetim” ifadelerini kullandı.

Keleş, tahsil hayatını tamamladıktan bu yana çeşitli illerde hekim olarak görev yaptığını hatırlatarak, “Ancak benim gönlüm, memleketim olan Malatya’nın akademik gelişimine hizmet etmek” diye konuştu.

“Nasıl bir üniversite, nasıl bir rektör?” sorusuna da cevap veren Keleş, şunları söyledi:

“Hukuka saygılı, yükseltme ve sosyal paylaşımda liyakati temel alan, verilmemiş özlük haklarını süratle telafi edecek adil bir rektör olmalı. Bunun dışında, o rektörün hizmet verdiği üniversitenin kampusü de, kurulduğu şehirle bütünleşen, teknoparklar, halka yönelik merkezler ve sosyal imkanları olan, yaşamın merkezinde yer alan dinamik bir yerleşke ve öğretim üyesi olmaktan, öğrencisi olmaktan, personeli olmaktan gurur duyacağımız güçlü bir üniversite olmalı.”

Kendisinin göreve seçildiği takdirde doğduğu şehre tüm bu özellikleri içinde barındıran bir kampus yaratacağını iddia eden Keleş, akademik kariyeri ve altyapısının tüm bunları yapmaya haiz olduğunun altını çizdi..

Rektörlük koltuğuna oturacak kişinin öncelikli olarak neler yapması gerektiği hakkında da bilgi veren Keleş şöyle devam etti:

“Yerel resmi ve özel kurumların yanı sıra esnaf ve sanaatkarlarla sıkı diyalog içerisine girilip ortak AR-GE projeleri hazırlanmalı.
Üniversite kampüsünün bir Teknopark haline getirilmesi için her türlü girişimde bulunulmalı. Bilimsel projelerin desteklenmesinde DPT, TÜBİTAK,finans kuruluşları,kamu ve özel sektörün yanı sıra Avrupa Birliği,UNESCO gibi uluslararası kaynaklardan yararlanılmalı.
Akreditasyon çalışmalarının hızlandırılması ve tüm birimlere bu konuda her türlü desteğin sağlanması.
Socrates-Erasmus Programı ve diğer ikili bilimsel değişim anlaşmaları doğrultusunda öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin gerçekleştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanmalı.
Şeffaflık, demokratlık, çoğulculuk, laiklik, adalet, özgürlük, meşruiyet, hukukilik, hoşgörü, empati yapma, bilimsellik, nesnellik, esneklik, üretkenlik, özerklik, sürekli gelişim, değişim, katılım, stratejik planlama ve beyin fırtınası gibi kavramlar önemsenmeli, bu olgular üzerine kurulu bir yönetim anlayışı geliştirilmeli ve bu olguların yeşerdiği bir üniversite ortamı oluşturulmalıdır.”

İBRAHİM KELEŞ KİMDİR?

1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı.
1976 yılında Malatya Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi.
1982 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu
1982 -1984 yılları arasında Tunceli’de mecburi hizmet görevini yaptı.
Bir süre Malatya Çavuşoğlu Merkez Sağlık Ocağı’nda çalıştı.
1984 -1986 yılları arasında Manisa, 6.Jandarma Komando Er Eğitim Alayında Alay Tabibi olarak askerlik görevini yaptı.
1986 yılında Sağlık Bakanlığı İstanbul Taksim Hastanesi 1. Dahiliye Kliniği’nde başladığı İç Hastalıkları ihtisasını 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu.
1994 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda ikinci ihtisasını tamamlayarak Türkiye’nin ilk İnternist Kardiyolog ünvanını aldı.
1995-1996 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Houston Texas’ta Baylor College of Medicine, Texas Heart Institute, St.Luke’s Episcopal Hospital ‘de Gözlemci Araştırmacı olarak bulundu.
1996 yılında Kardiyoloji Doçenti oldu.
1998 -2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Acil Dahiliye Ünitesi’nde Kardiyolog olarak görev yaptı.
1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde Adapazarı’nda 35 kişilik ekiple gönüllü olarak çalıştı.
2006 yılında Kardiyoloji Profesörlüğüne atandı.
Halen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Texas Heart Institute’nin ilk Türk üyesi olmuştur.
Mesleki ilgi alanları Ekokardiyografi, Hipertansiyon, Ateroskleroz, Epidemiyoloji ve Preventif Kardiyoloji, Koroner Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Eğitmenliği’dir.
Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu üyelikleri vardır.

Türk Tabipler Birliği, İç Hastalıkları Uzmanları Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Hipertansiyon ve Ateroskleroz Derneği, Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Derneği, Türk Nükleer Tıp Derneği, American Society of Nuclear Cardiology, European Society of Hypertension, International Society of Aterosclerosis, American Heart Association, Texas Heart Institute’e üyedir.
10 Çeviri Kitap Editörlüğü, 2 Türkçe Ders Kitabı Bölüm yazarlığı, 130 civarında Ulusal ve Uluslar arası yayını olan Prof. Dr. İbrahim Keleş birçok ulusal ve uluslar arası kongreye oturum başkanı ve konuşmacı olarak katılmıştır.
1990 yılında başlayan 18 yıldır halen sürmekte olan Ulusal Kalp Çalışması olarak anılan Malatya ilinin de içinde bulunduğu, Ulusal ödül alan TEKHARF (Türk Erişkinlerinde Kalp Hastalığı Risk Faktörleri) çalışmasının araştırma ekibi içerisinde bulunmaktadır.
İngilizce bilmektedir.
Diş Hekimi Zeynep Hale Keleş (Turgut) ile evlidir.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ertaç İbrahim DMİRSOY IP: 88.225.211.xxx Tarih : 27.06.2008 13:31:56

Temennimiz Rektör Olmasıdır.Ama Kim Hakedecekse O Olsun Daha İyi