4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

İl Genel Meclisi toplantıları devam ediyor

Malatya İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarına devam edildi.
Abdurrahman Atay Başkanlığında, İl Özel İdare Toplantı salonunda gerçekleştirilen oturumda, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi 2009 mali yılı bütçe görüşmelerine başlandı. 

30 Milyon YTL gider ve 30 Milyon YTL gelir olarak hesaplanan bütçe ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Demez, "Kurul üyeleriyle beraber çalışmalarımızı yaptık. Yapılması gereken yatırımların neler olduğu görüşüldü. Kurul üyeleri de paralarına göre yatırımlarını yapacaklarını söylediler. Ben geldiği şekliyle kabul edilmesini istiyorum" dedi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yunus Kılıç ise, Hükümetin İl Özel İdarelerine yapmış olduğu katkının önemine değinerek, "Malatya'nın İl Özel İdare Bütçesi 8 milyon YTL artmıştır. 2009 yılı bütçesinin 30 milyon YTL'nin üzerinde olacağı tahmin edilmektedir. Biz 30 milyon YTL olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Biz sulama konusuna önem verdik. Ek ödenekle beraber geçen yıllara nazaran Malatya'nın 495 köyüne yapılacak olan hizmetlere 7 milyon YTL ek olarak köylerimizin hizmetine sunulmuştur" ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından meclis üyelerine okunan 17 maddelik kararname, oy çokluğuyla kabul edildi. 

Gündemin ikinci maddesi olarak görüşülen, Konak Beldesi Güney Mevkiinde bulunan Nurettin Karabekmez'e ait dinamit ve üretim deposunun yeni yerine taşınıncaya kadar 5 yıl süreli geçici ruhsat tahsisinin kabulü oy birliğiyle kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?