4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

"Kur'an Ayı Ramazan"

Malatya Belediyesi'nin düzenlediği "Kur'an Ayı Ramazan" konulu konferansa büyük ilgi gösterildi 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Malatya Müftü Yardımcıları Mahmut Karatepe ile Hüseyin Uçar, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa katılan vatandaşlara, Kur'an-ı Kerim'in Türkçe meali dağıtıldı. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "Kur'an-ı Kerim öyle eşsiz bir kitaptır ki, en son peygamberine, en sevgili peygamberine ve onun ümmeti olma şerefine ulaşan ümmeti Muhammed'e Allah'ın bir lütfudur, ikramıdır, iltifat ve ihsanıdır. İnsanların ve cinlerin lafzıyla ve ruhuyla bir benzeri meydana getiremeyecekleri büyük bir mucizedir. İlahi kitapların son halkası, en kapsamlısı, hükmü kıyamete kadar devam edecek olan hidayet rehberidir. Müminler için şifa ve rahmettir. Dünya ve ahrette müminler için şefaat ve müjdedir. Okunması sevap olan hak ve batılı bir birinden ayıran Allah'tan bize uzanan sağlam bir ip, ebedi ve evrensel özelliğe sahip bir nurdur" dedi. 

Müftü Sönmezoğlu, "Yüce Allah'ın kendi kitabını şöyle tanıtır: "Kur'an-ı Kerim bütün insanlara bir bildiri, Müminlere doğru yolu gösteren bir rehber, onlar için bir rahmet, inançlarını pekiştirmek için indirilen bir kitap, Allah'tan korkanlara bir öğüt, bir uyarı, kalplerdeki hastalıklara bir şifa ve bir müjdedir" diye tanıtır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed de Kur'an için şunu buyurmuştur. "Kur'an-ı Kerim, Cenabı Hakkın insanlar için kurduğu bir ziyafet sofrasıdır. Şüphesiz Kur'an alemlerin Rabbinin indirmesidir" dedi. 

Sönmezoğlu, bütün şan ve şerefin Kur'an-ı Kerim'de olduğunu, Kur'an-ı öğreteninde Allah olduğunu, dünyada ve ahiret hayatında en büyük zenginliğin Kur'an-ı Kerim olduğunu, kulların Kur'an'la hemhal oldukları anda Allah'a çok yakın olduklarını, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in Kur'an-ı titizlikle öğreten anne ve babalara müjdeler verdiğini söyleyerek, "Peygamber efendimiz çocuklarınızı üç hususta yetiştirin demiştir. Peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt sevgisi ve Kur'an kıraati. Kim Kur'an-ı küçük yaşlarda öğrenirse Kur'an onun etine ve kanına işler, Kur'an fevziyle nurlanır" şeklinde konuştu. 

Konferansın sonunda İl Müftüsü Sönmezoğlu, Kur'an-ı Kerim okurken uyulması ve dikkat edilmesi gereken kurallara da değinerek, Kur'an-ı Kerim okurken en önemli kuralın Kur'an-ı anlayarak okumak olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 17:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?