4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

"Sağlıklı Süte Çağrı"

Malatya'da Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Tetra Park işbirliği ile "Sağlıklı Süte Çağrı" konulu bir seminer yapıldı. 

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ve Tetra Park yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Seminer Öncesi bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, İnsanların yaşamları ve ayakta durmaları için sütün sihirli bir gıda olarak Allah tarafından lütfedildiğini belirterek, "Anne sütünü belli bir yaşa kadar alamaz iseniz, güçlü bir bünyeye sahip olamıyorsunuz. O yüzden anneler dünyanın en kutsal varlığı. Ancak, enne sütünü de belirli bir süreye kadar alabiliyorsunuz. Belli bir dönemden sonra anne sütü kesiliyor ve başka yerlerden süt içebiliyorsunuz. Sağlıklı, güçlü bir bünyeye ve iyi bir yaşama sahip olmak içinde sütün önemi vurgulanıyor. Süt yaşamın bir parçasıdır, ister köyde yaşayın isterseniz şehirlerde. Gelişen büyüyen şehirlerde hijyen dediğimiz kavram ön plana çıkıyor ve bambaşka bir gerçeklerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Günümüzde içtiğiniz süt belkide sandığınız gibi sağlıklı olmayabiliyor. Sütün önemli bir gıda olduğundan hiçbirimizin şüphesi yok. Ancak, süt konusunda da duyarlı olalım" dedi. 

Tetra ParkTürkiye Kategori Uzmanı Müge Satman ise, Türkiye'nin dört bir tarafında sütün sağlıklı koşullarda tüketilmesinin öneminin anlatılmasına fırsat tanınması için seminerler düzenlediklerini kaydederek, "Geniş kitlelere güvenli gıda tüketiminin önemini anlatmak gerekli. Bu nedenle 2001 yılında Bursa'da başladığımız "Sağlıklı Süte Çağrı" seminerlerine aynı heyecanla devam ediyoruz. Seminerleri düzenlememizin amacı açık sütün insan sağlığı açısından yarattığı tehditlere, bilimsel araştırmalar ışığında dikkat çekmek ve neden ambalajlı, uzun ömürlü süt tüketmek geretiğini anlatmak. Böylellikle ülkemizde sağlıklı süt tüketiminin artması için yapılan çalışmalara önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler bir seminer verdi. 

Besler, illerde verilen gıda seminerlerin geniş kitleleri aydınlatma noktasında öneli olduğunu ifade ederek, "Pakaetlenmi sütün besin değerinin yapılan araştırmalarda daha yüksek olduğu kanıtlandı. Halk tarafından ucuz olduğu için tercih edilen açık sütün insan sağlığına olan maliyetinin daha yüksek olduğunu gördük. Açık sütün kullanımı sonucu oluşacak hastalıkların tedavisinin çok masraflı olduğuda bir gerçek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?