3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

"Sizi mahcup etmeyeceğim"

TRT'de yayınlanan türkü yarışmasını hemşehrilerinin desteğiyle kazanan Elif Avcı, "Hemşehrilerimi mahcup etmeyeceğim" dedi.

Malatya adına TRT-1'de yarışmaya katılan 116 Elif Avcı uzun maratonun birincisi olurken, diğer Malatyalı yarışmacı Kürşat ise dördüncü oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü TRT1 ekranlarında, "Sen Türkülerini Söyle" adlı Türk Halk Müziği solist yarışmasının finali yapıldı. Büyük çekişme içinde geçen finalde büyük heyecan yaşandı. 16 haftalık yarışma maratonunun ipini 116 Elif göğüslerken, ekranlarda adeta Malatya rüzgarı estirdi. Elif Avcı finalde "Arguvanlım" türküsünü söylerken, aslen Arguvanlı olan jüri üyesi Zerrin Özer adeta kendinden geçti. Diğer misafir jüri üyesi Malatyalı Oktay Kaynarca da Malatya şölenine katkıda bulundu.

Türkiye çapındaki 3 bin 800 kişinin arasından seçilen 16 yarışmacı haftalar boyunca TRT 1 ekranlarında heyecanlı bir yarışmanın içinde bulundu. 16 Yarışmacının arasında 2 tane Malatyalı vardı. Elif Avcı ve Kürşat, 4 kişinin kaldığı son hafta finalinde yarışarak büyük başarı gösterdiler. Haftalar süren yarışma boyunca Malatyalılar 2 yarışmacıya da büyük destek verdi.

Elif Avcı ve Kürşat yarışmanın ortalarında Malatya'ya gelerek çeşitli temaslarda bulunmuş, basına tanıtılmış ve destek istemişlerdi. İl dışındaki ve yurt dışındaki Malatyalılar da büyük destek vermişler ve Elif'e her taraftan SMS yağmıştı. Elif birinci gelerek hem Malatyalıların adını dünya çapında duyurdu, hem de kayısının tanıtılmasına katkıda bulundu.

Geleceğin büyük sanatçılarından biri olarak gösterilen Elif Avcı, TRT kadrosunda Türk Halk Müziği sanatçısı olarak görev yapacak. Elif Avcı, kendisine destek veren tüm Malatyalılara teşekkür edip, bundan sonra Malatyalıların hizmetinde olduğunu ve ne zaman davet ederlerse koşarak geleceğini belirterek, "Hemşehrilerimi mahçup etmeyeceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 10:40:22
Güncelleme :21 Nisan 2009 Salı 11:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?