2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

"Suikast veya kaza olabilir"

İçinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu şehit olan Orgeneral Eşref Bitlis'in eşi Şükran Bitlis, olayın sonucu ile ilgili olarak kendisine şimdiye kadar net olarak herhangi bir şeyin söylenmediğini ifade etti. 

Ankara'da 17 Şubat 1993 tarihinde Jandarma Genel Komutanı iken içinde bulunduğu uçağın düşmesi sonucu şehit olan Orgeneral Eşref Bitlis'in eşi Şükran Bitlis, Malatya Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi'nin düzenlediği ayran şölenine katıldı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şükran Bitlis, eşinin memleketi Malatya'ya gelmekten mutlu olduğunu söyleyerek, eşinin adı verilen Orgeneral Eşref Bitlis Lisesi'nin düzenlediği şölene katılmaktan dolayı çok duygulandığını ifade etti. 

Malatya Belediye Meclisi tarafından Sıtmapınarı Kavşağı'na 'Orgeneral Eşref Bitlis' isminin verilmesini de mutlulukla duyduğunu anlatan Şükran Bitlis, "Türkiye'nin her yerinde kışlalarda, okullarda, caddelerde Eşref'in ismi var. Onun için çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti durdukça, Eşref'in ismi hiç bir zaman unutulmayacak" dedi. 

Eşinin ölümü ile ilgili olarak geçen 13 yılda sonucun şimdiye kadar kendisine söylenmediğini belirten Şükran Bitlis, "Suikast veya kazada olabilir dendi ve öylece kapandı. Ben de başka hiç bir şey bilemiyorum. Çünkü konu böylece kapandı" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 12:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?