3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

"Yüzde 50 oy alacağız"

Saadet Partisi Palandöken İlçesi Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, seçim öncesi yapılan anketlerde diğer adayların 15 puan önünde olduklarını ve 29 Mart seçimlerini de yüzde 50 oy alarak kazanacaklarını iddia etti.

Seçimler öncesi parti binasında son kez basın toplantısı düzenleyen SP Palandöken Belediye Başkan Adayı Sıddık Polat, çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Belediye meclis üyesi adayları Cahit Karadağ ve Ahmet Çamurcu ile birlikte basın toplantısı yapan Polat, Palandöken’de halktan büyük bir teveccüh gördüklerini söyledi. Taraflı, tarafsız bütün yapılan anketlerde diğer adaylardan yaklaşık 15 puan önde olduklarının belirlendiğini vurgulayan Polat, 29 Martta yapılacak seçimleri de en az yüzde 50 oranında oy alarak kazanacaklarını ileri sürdü.

Seçime artık az bir zaman kaldığını, vatandaşların 150 bin nüfuslu Palandöken ilçesini yönetecek kişiyi belirlemek için sandık başına gideceğini vurgulayan Polat, “Halkımız, bu seçimde hizmet edeni tercih edecektir. Seçim çalışmalarında görüştüğümüz vatandaşlarımız, halen bizim yaptığımız hizmetleri konuşuyorlar. 1994-1999 yılları arasında yaptığımız halk ekmek fabrikası, belediye binası, asfalt şantiyesi, 22 adet park bize aittir. Bizden sonraki geçen 10 yıllık sürede bölge insanı ciddi bir hizmet alamamıştır. Bunun için halkımız bu seçimde kendisine hizmet edeni ve bu işte tecrübesi bulunanı tercih edecektir. Bizim de bu konuda tecrübemiz, ehliyetimiz yeterlidir. Palandöken ilçesinin sorunlarını biliyoruz. 29 Mart seçimleri sonucunda halkımız bize görev vermesi halinde işe nerden başlayacağımızı biliyoruz.”dedi.

Hedeflerinin Palandöken ilçesini bir baştan bir başa yenilemek olduğunu belirten SP adayı Sıddık Polat, “Yenişehir bölgesi, Kazım Yurdalan, Abdurrahman Gazi, Yunus Emre ve ilçe sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelerde adeta hizmet seferberliği başlayacak. Yeşil alanlar, parklar, çocuk oyun alanları, cadde ve sokakların asfaltı, temizlik gibi hizmetler bütün ilçeye adil olarak götürülecek. İlçemize bağlı 24 köy bulunuyor. Bunların hizmetleri de en güzel bir şekilde kendilerine ulaştırılacaktır.”diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ

Basın toplantısında göreve gelmesi halinde uygulayacakları projeler hakkında da bilgiler veren Polat, en önemli projelerinin kültür merkezi olacağını söyledi. Palandöken eteklerinde kurmayı planladıkları kültür merkezinin Erzurum’un kültürünü yansıtacağını ifade eden Polat, burada kentin alimlerini de tanıtmak için bölümler oluşturacaklarını bildirdi. Erzurum’un kimliğinin buradan yansıtılacağını kaydeden Polat, yemekleriyle, oyunlarıyla, halk ozanlarıyla tarihten günümüze gelen Erzurum’un bütün güzelliklerinin kültür merkezinde yerini alacağını belirtti.

KÜÇÜK ESNAFA DESTEK

Başkan olması halinde istihdama yönelik çalışmaların yanı sıra Palandöken ilçesinde bulunan küçük esnaflara da destek olacağını tekrarlayan Polat, özellikle Yenişehir 1 ve 2. marketlerde bulunan tek katlı işyerlerine yönelik yapılacak projeleri de anlattı. Esnafı mağdur etmeden bir yenilik harekete yapacaklarını vurgulayan Polat, bölge esnafının büyük marketler karşısında destekleneceğini ifade etti.

Yenişehir üst yolda bulunan imar iskan evlerinin ıslah edilmesiyle ilgili çalışmalarda yapacaklarını belirten Polat, belediyeye ait arsaların da dahil edilmesiyle buraya modern konutlar inşa edilmesini planladıklarını söyledi.
Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Polat, Palandöken Belediyesi’nin borçlarının hatırlatılması üzerine, “Biz bu belediyeyi kurduk. Görev yaptığımız sürenin önemli bir bölümünü muhalefette gerçekleştirdik. Ancak yine bölge insanına önemli hizmetler sunduk. Onun için belediyenin borcu bizi korkutmuyor. Bizim de ona göre hazırlıklarımız var. Göreve geldiğimiz zaman israfı önleyeceğiz, gerektiği yere harcamalar yapılacak. Bunlar gerçekleştirildiği zaman kaynak sorunu da çözülecektir.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 13:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?