4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

0 faiz seminerleri

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Malatya'da sıfır faizli kredi uygulaması ile ilgili seminer verildi.


KOSGEB tarafından Çıraklık Eğitim Merkezi'nde sıfır faizli kredi uygulaması ile ilgili olarak esnaf ve sanatkarlara bilgi verildi. Toplantıya KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, oda başkanları ve esnaflar katıldılar.


MESOB Başkanı Şevket Keskin, uygulamanın tüm esnaf ve sanatkarı kapsamasını beklediklerini belirterek, kredi ödemesinin ise en az 1 ile 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeyle verilmesini istediklerini dile getirdi. Türkiye'de ilk kez esnaf ve sanatkara destek çıkıldığını belirten Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a esnaf ve sanatkarın sıfır faizli kredi uygulaması ile ilgili olarak beklentilerini içeren yeni bir mektup gönderdiklerini belirterek, "Sayın başbakanımıza yeni taleplerimizi mektupla ilettik. Beklentilerimizin karşılanacağını umuyoruz. Esnaf için 2 katrilyonu geçmeyen bir desteğin çok görülmeyeceği kanaatindeyiz" dedi.


Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, sıfır faizli kredi uygulamasını esnaf açısından önemli olduğunu belirtti.


KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöven, "Esnaf ve sanatkar kredi destek programından yararlanmak isteyen imalatçı esnaf ve sanatkarlarımızın, esnaf ve sanatkarlar odalarına kayıtlı olması, esnaf ve sanatkar odasından alınan kapasite raporuna sahip olması ve KOSGEB veri tabanına kaydolması gerekiyor" diye konuştu.


Sıfır faizli kredi almak isteyen imalatçı esnafın, Ziraat, Halk, Türkiye İş, Yapı Kredi, Akbank, TEB ve Garanti bankalarına başvuruda bulunması gerektiğini belirten Tanrıöven, "İmalatçı esnaf ve sanatkarlara destek kapsamında kullanılacak 125 milyon YTL kaynağın yüzde 25'i Güneydoğu ve Anadolu Bölgesine, yüzde 25'i diğer kalkınmada öncelikli yörelere ve yüzde 50'si ise normal ve gelişmiş yörelerde kullanılacaktır" dedi.


Toplantı, esnafların sorduğu sorulara cevap verilmesinin ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?