30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

1. yıldönüme pastalı kutlama

İMAR YOLSUZLUĞUNUN 1. YIL DÖNÜMÜNE PASTALI KUTLAMA

Malatya Belediyesi'nde imar yolsuzluğu iddialarının ortaya çıkartılışının 1. yıl dönümü nedeniyle, adli ve idari soruşturmalara tepki olarak yaş pastalı kutlama yapıldı.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında masa üzerine yaş pasta koyarak bir açıklama yaptı. Asiltürk, "Bugün 2 Kasım 2010, Malatya Belediyesi imar yolsuzluğunun ortaya çıkartılışının 1. yıl dönümü. 2 Kasım 2009 tarihinde bir inşaatla başlayan incelemeler sonucu 17 inşaat, akabinde 13 inşaatın dosyasının savcılığa verilmesi ile devam eden yolsuzluk halen 1 yıl sonra başladığı yerde" iddialarında bulundu. Yargının ve idarenin yolsuzluk iddialarıyla ilgili

olarak halen ilk günkü yerde durduğunu öne süren Asiltürk, yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak Malatya Belediyesi'nin kamuoyuna, yapılan çalışmaların aktarılmasını isteyerek, "Usulsüzlük ve haksız kazançla ilgili bugüne kadar belediyenin yaptıkları, uyguladıkları ceza miktarı ve tarihleri kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz" dedi.

Asiltürk, basın toplantısının ardından yaş pasta üzerindeki mumu yakarak, söndürdü. Asiltürk, pastayı basın mensuplarına elleriyle keserek ikram etti.

Bu arada, 5 Temmuz 2010 tarihinde Malatya Belediyesi'ndeki imar usulsüzlüğü iddiaları ile ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonuçlanarak 45 memur ve sivil şüpheli hakkında, "Resmi belgede sahtecilik, Kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık, Görevi kötüye kullanma ve bu suça iştirak etmek, İmar kirliliğine neden olma" gibi suç iddiaları ile iddianame hazırlandı ve Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi red

etmemesi üzerine dosyanın şu anda bilirkişide olduğu öğrenildi.

İMAR YOLSUZLUĞUNUN 1. YIL DÖNÜMÜNE PASTALI KUTLAMA
İMAR YOLSUZLUĞUNUN 1. YIL DÖNÜMÜNE PASTALI KUTLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 15:46:04
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?