2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

100 bin adet bağ çubuğu dağıtılacak

Malatya Valiliği'nin koordinatörlüğü çerçevesinde Tarım İl Müdürlüğünce yürütülen yüzde 50'si İl Özel İdare Destekli, yüzde 50'si çiftçi katkılı Bağcılığı Geliştirme Projesi kapsamında 100 bin adet Bağ Çubuğu dağıtımı gerçekleştirileceği bildirildi. 

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Mehmet Karınsız, Malatya'nın, bağcılık için uygun iklim ve toprak şartlarına haiz bir yapıda olduğunu belirtti. 

Karınsız, "Ancak Floksera zararlısı nedeniyle, daha önce yoğun bir şekilde bağcılık yapılan bölgelerimizde bağ alanlarının tahrip olduğu tespit edilmiştir. Bu zararlın etkili olduğu bölgelerde eski usullerle bağcılık yapmak mümkün olamamaktadır. Bu nedenle Flokseraya dayanıklı Amerikan Asma Anaçları ile bağ tesis edilmesi gerekmektedir. Uygulamakta olduğumuz bu proje çerçevesinde Hastalık ve zararlılara dayanıklı ve ilimizin toprak yapısına uygun 100 bin adet asma bağ çubuğu getirerek, dikmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 68 bin adetinin dağıtımı ve dikimi gerçekleşmiştir" dedi. 

Karınsız, sadece bağ çubuğunu dağıtmadıklarını, aynı zamanda çiftçilere bağın nasıl tesis edileceğini ve dikimin nasıl yapılacağını da uygulamalı olarak gösterdiklerini vurguladı. Amaçlarının Malatya'da bağcılığın modern bir teknikle yaygınlaşmasını ve üretimin artırılmasını sağlamak olduğunu belirten Karınsız, projeye çiftçilerin yoğun ilgi göstermelerinden dolayı memnun olduklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 13:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?