4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

102 kilogram eroin ele geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 102 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre bir istihbaratı değerlendiren Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak Kahraman44 kod adlı bir operasyon düzenledi. İl merkezinde yakalanan Y.B. adlı şahsın kullandığı pikap içerisine zula tabir edilen gizli bölgelere yerleştirilmiş 102 kilo 624 gram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Y.B. isimli şahıs gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, gece yapılan operasyon sonrasında Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi'ne gelerek, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kahya, eroinin Echo adlı narkotik köpeğin kontrol esnasında tepki vermesi üzerine gizli zuladaki eroin maddesini bulunduğunu aktararak, "Toplam 102 kilo eroin alınmıştır. Çalışmalarımız devam ediyor. 2008 yılı içerisinde 222 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Arkadaşlarımızı kutluyorum. Canla başla çalışıyorlar. Bu çalışmalarımız devam edecektir. Çalışmalarımızla Malatya rotasını değiştireceklerini düşünüyoruz. Uyuşturucu ve zehir tacirlerine gerekli darbeler vurulacaktır" dedi.
 
Bu arada verdiği tepki ile eroinin zulalı yerden bulunmasını sağlayan Echo adlı narkotik köpeği ise ele geçirilen eroin maddesinin önünde basın mensuplarına poz verdi. Echo'nun 23 Nisan 2008'de ele geçirilen 102 kilo eroin için de tepki vererek yakalanmasını sağladığı belirtildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 11:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?