2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

12. GAP Spor Oyunları törenle başladı

12. GAP Spor Oyunları, Malatya'da düzenlenen törenle başladı. 10 Eylül Pazar günü sona erecek GAP Spor Oyunları'na 17 ilden yaklaşık bin sporcunun katıldığı belirtildi. 

Basketbol, hentbol, voleybol, güreş, judo, atletizm, yüzme ve tekvando branşlarında sporcuların katıldığı 12. GAP Spor Oyunları'nın açılışı nedeniyle düzenlenen törende Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da hazır bulundu. 12. GAP Spor Oyunları'nın başlaması nedeniyle geçit töreni düzenlendi ve Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden Mehmet Atalay, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Malta'yı 2-0 yendiği maçla ilgili değerlendirmede bulunan Atalay, "Malta karşısında alınan galibiyeti önemsiyoruz. A Milli Takım'ı kutluyoruz. Çünkü ilk kez seyircisiz olarak oynayacaklardı, maça konsantre olamayabilirlerdi. Gecikerek de olsa gelen gollerle 3 puan almasını bildiler. Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi başladık diye düşünüyorum. A Milli Takım'ın gün geçtikçe daha iyi sonuçlar alacağını ümit ediyorum. Gruptan çıkacağımıza ve dünya 3.'sü olan Türkiye'nin futbolda yeniden hak ettiği yeri alacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak 2006 yılında spora yaptıkları yatırımın 600 milyon YTL olarak gerçekleşeceğini ifade eden Atalay, "100 milyon YTL'ye çıkmayan bütçelerden buralara geldik" dedi. 

Türkiye'nin Dünya Atletizm Şampiyonası'na aday olması halinde 50 milyon doları gözden çıkarmak gerektiğini belirten Atalay, Türkiye'de son yıllarda ferdi olarak gerekli sporcu yetişmemesiyle ilgili olarak ise, "Bir sporcu hemen yetişmiyor. Ancak yine de Hamza ve başka sporcular gibi kendini yetiştiren sporcularımız var. Tesis arttıkça daha fazla başarılı sporcu yetişeceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 14:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?