4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

12 Dev Adam okuluna yoğun ilgi

Malatya'da basketbol sporuna ilgiyi artırmayı amaçladıklarını belirten Basketbol Malatya İl Temsilcisi Erol Akdeniz, profesyonel liglerde Malatya'dan da bir takım katmayı planladıklarını söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile ortaklaşa "12 Dev Adam" Basketbol yaz okulunun oluşturulduğunu kaydeden Akdeniz, "Amacımız çocukları iyi bir basketbol oyuncusu, hakemi ve izleyicisi yapmak. Biz burada çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması, paylaşım ve beslenmelerinin düzenlenmesi gibi konular üzerinde duruyoruz. Çeşitli planlamalar yaptık, hangi gün, hangi saatte ve nasıl çalışacağımızı belirledik. Basketbol Federasyonumuz da bu konuda çok titiz davranıyor. Öğrencilerimizde şu anda inanılmaz bir yoğunluk var. Haftanın yedi günü tüm gün çalışıyoruz. Bu bile yetmemeye başladı. Bir grup daha yapmak istiyoruz. Velilerimizin ilgisinden de son derece memnunuz. 130 sporcumuz ile çalışmalarımız çok disiplinli bir şekilde yürütülüyor" dedi.

Akdeniz, geçtiğimiz senelerde Malatya'dan profesyonel liglerde takımların olduğunu belirterek, "Şu anda profesyonel liglerde takımımız yok. Bazı nedenlerden dolayı takımlar kapatıldı. Biz çok iyi bir altyapı yakaladık. Geçen sene minikler ligini 11 takım ile yaptık ve 250 sporcumuz katıldı. 12 takımlarla da küçükler takımı yaptık. 500 sporcumuz alt yapı oluşturduk. Çocukların önünde bir hedef yok. Çünkü, bizim liglerde Malatya'dan takımımız yok. Bizim girişimlerimiz var. Sonuçlanır ise bu yıl bölgesel liglere takım katmayı düşünüyoruz. Bu konuda da sponsor bulmamız çok önemli, arayış içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?