3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

14 kişi gözaltına alındı

Malatya ve Şanlıurfa polisi tarafından oto hırsızlık şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Malatya'da belirli bir markaya ait otomobillerin çalınması olaylarının artması üzerine soruşturma başlattı. 8 aylık çalışma sonucunda şebekenin merkezi olduğu belirlenen Şanlıurfa'da bir dizi operasyon gerçekleştirildi. "Oto Kasap" adlı operasyonda şebekenin Şanlıurfa, Batman, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin ve Malatya'da hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi.


Şebekenin Malatya'da 9, Batman'da 8, Adana'da 7, Ceyhan'da 3, İskenderun'da 5, Kahramanmaraş'ta 10, Adıyaman'da 1, Diyarbakır'da 9, Gaziantep'te 15, Mersin'de 9 ve Şanlıurfa'da ise 1 olmak üzere toplam 78 adet otomobili çaldıkları ve bu otomobilleri parçalayıp, parçalarını piyasaya sürdükleri belirlendi. Polis ekipleri, 3 ayrı depoda bulduğu otomobil parçalarını 7 ayrı TIR'a yükleyerek resmi bir kurumun deposuna kaldırdı.
Operasyonda aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Polis memurunun suç örgütüne yardım etmekle suçlandığı belirtilirken, Şanlıurfa'dan Malatya'ya getirilen şüpheliler sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şebeke liderinin Şanlıurfa'da oto parçaları üzerine işyeri işlettiği iddia edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?