3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

17. duruşma 22 Mayıs Cuma'ya

Zirve Yayınevi davasının 17. duruşması 22 Mayıs Cuma günü yapılacak.
Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki 1'i Alman toplam 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 17. duruşmasına Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.


Zirve Yayınevi'nin 17. duruşmasında olayın azmettiricisi olmakla suçlanan ve daha önce mahkemede tanık olarak dinlenen Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yeklin, sanık olarak ilk kez mahkemeye çıkacaklar. Duruşmada, Zirve Olayı'nın azmettiricilerini kapsayan ikinci iddianamesinin okunarak, sanık Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki'nin ifadesinin alınması bekleniyor. Mahkemede, bir önceki duruşmaya gelmedikleri için haklarında zorla getirilmesi kararı bulunan 4 tanığında dinlenmesi bekleniyor.


Bu arada, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları süren Emre G. hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla ceza isteniyor. Emre G.'ye kasten adam öldürmek suçundan 3 kez müebbet hapis, örgüt kurmak ve yönetmek suçundan 22 yıla kadar, konut dokunulmazlığı suçundan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Olayın diğer şüphelileri Hamit Ç., Cuma Ö., Salih G. ve Abuzer Y.' de "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek ve iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla suçlanıyor. Bu 4 şüpheli hakkında ise kasten adam öldürme suçundan 3'er kez müebbet hapis cezası, terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 yıla kadar ve konut dokunulmazlığını ihmalden 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.


Tutuksuz yargılanan Kürşat K. (18) ve Mehmet G. (19) hakkında "silahlı terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talebi ile yargılanıyorlar.
Olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki'de dava kapsamında tutuklu yargılanıyorlar.

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?