3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

18. duruşma sona erdi

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi konusunda, 6'sı tutuklu 3 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın 18. duruşması sona erdi.


Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 18. duruşmaya olayın azmettiricisi olarak suçlanan ve bu suçtan dolayı tutuklu bulunan Varol Bülent Aral'ın duruşmaya getirilmemesi nedeniyle duruşma kısa sürdü.
Mahkeme, cezaevinde tutuklu bulunan olayın sanıklarını ziyaret edenlerinin listesini avukatlara verdi. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, Ergenekon Davasında ifade veren Ergün Poyraz'ın, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile ilgili iddialarının, Zirve Yayınevi Davasıyla ilgili direk ilgisinin bulunmadığını ve dikkate alınmamasını talep etti.


Cumhuriyet Savcısı duruşmaya getirilmeyen Varol Bülent Aral'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesini talep etti.
Davada tutuksuz yargılanan ve olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Hüseyin Yelki'nin avukatı müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmalardan muaf tutulmasını talep etti.


Mahkeme heyeti duruşma sonunda, hakkında zorla getirme kararı çıkartılan tanık Burcu Polat'ın yeniden zorla getirilmesini, olayın azmettiricisi olarak suçlanan Varol Bülent Aral'ın bir sonraki duruşmaya hazır bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına, tanık Hüseyin Yelki'nin duruşmadan muaf edilmesi talebinin bu aşamada red edilmesine ve duruşmanın 17 Temmuz 2009 tarihine ertelenmesine karar verdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?