4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

19 kuyumcu sertifikalandı

Malatya'da kuyumculara yönelik olarak düzenlenen Mücevher Taşçılığı Kursu sona erdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Malatya Kuyumcular Odası ve Mücevher Taşçılığı Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Harmony Akademi Mücevher Taşları Eğitim Kursu" sona erdi. Malatya Kuyumcular Odası'nda düzenlenen törende Mücevher Taşçılığı Kursu'nu tamamlayan 19 kuyumcuya sertifikaları verildi.
Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, düzenlenen kursa ilginin yetiril olduğunu ve bu gibi eğitim çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Mücevher Taşçılığı Derneği Başkanı Fazıl Özen ise, "Eğitimlerine, Türkiye'de mücevher taşları konusundaki bilincin artmasını sağlamak amacıyla başlayan Harmony Akademi, yeni eğitim döneminde, yine farklı yerlerdeki tasarımcı ya da mücevher taşı severleri farklı kurumlarla başlattığı ortak çalışmalarla bilgilendirmeye devam ediyor. Mücevher taşları, nadide olmaları ve güzellikleriyle yüzyıllar öncesinden başlayarak insanoğlunun vazgeçilmez tutkusu olmuştur. Taşıyan için asırlardan beri, kimi zaman yenilmezliği, kimi zaman sadakati, kimi zaman gücü ve erişilmezliği temsil etmiştir. Tüm bunların ötesinde, son yıllarda yurtdışında, doğal taşların insan sağlığı üzerindeki etkileri ve tedavi yöntemleri bilimsel olarak araştırılarak, varılan sonuçlar doğrultusunda tedaviler, alternatif tıpla ilgilenen hastanelerde uygulanmaya başlanmıştır" dedi.

Özen, bu kadar değerli ve özel anlamlar içeren değerli ve yarı değerli taşların, satın alan için gerçekliğinin önemini arttırılması gerektiğini vurgulayarak, "Satın alınan bir taşın gerçekliğinin en önemli kanıtı, alış veriş yapılan firmanın köklü ve sağlam olmasının yanında, o taş için verilen sertifikadır. Oysa mücevher taşları sektörüne baktığımızda en önemli sorunlardan birinin sertifika karışıklığı olduğunu görüyoruz. Öncelikle, sertifikanın anlamını çok iyi bilmek gerekir. Pek çok yerde, satılan mücevherlerin üzerindeki taşlar için, satan firma adına, firmanın kendisinin matbaada bastırdığı sertifikalar verilmektedir. Bu, satın alan için en azından bir belge olması anlamında çok doğru ve güzel bir şeydir. Ancak, bu şekilde verilen sertifikanın, satışı yapan firmanın taahhüdü dışında, uluslararası piyasalarda bir geçerliliği yoktur. Oysa, laboratuar onaylı sertifika mücevher veya taş satan kişinin, yaptığı satışın arkasında olması ve belgelendirmesi adına çok önemlidir. Uluslararası geçerliliği olan sertifika konusunda dünyada ve Türkiye'de çalışan belli başlı bir kaç kurum vardır. Bu iki sertifikanın farklılığının anlatılabilmesi, bizim dışımızda, o kurumların saygınlığını ve inandırıcılığını koruması adına çok önemlidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet özhüsrev IP: 85.104.58.xxx Tarih : 7.12.2008 00:43:30

Tüm kuyumcu abilerimin bu kursa katılıp bu belgeyi almalarını isterdim...gerçekden çok işe yarar bir diploma...bu organizasyonu düzenleyen kuyumcular odası başkanı sayın Murat ÖZHÜSREV e teşekkür ederim...ben henüz 17 yaşındayım fakat bu kurs ileride gelecek de bana çok büyük bir faydası olacağına inanıyorum...