7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

2. Ordu komutanı Sarıışık: 'Birlik beraberliğimizi bozamazlar'

Malatya’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde meydana gelen terör olaylarından kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnönü Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene katılan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, bir basın mensubunun sorusu üzerine, son dönemde meydana gelen terör olaylarını değerlendirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde meydana gelen terör olaylarından kimsenin endişe etmemesi gerektiğini kaydeden Sarıışık, "Bu ülke1920’lerden itibaren bir çok problemlerle karşı karşıya geldi. O günkü zor koşullar içerisinden ülkemiz refah seviyesine ulaştı ve şimdi daha güçlü. Milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe sorunların hepsinin üstesinden geliriz. Kimse endişe etmesin, ülkemizin önü açık. Toplumun tamamı ile birlikte ülkemizi ileriye taşımak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ülkemiz güçlüdür. Her türlü problemin altında kalkabilecek her türlü kuvvete ve güce sahiptir. Önemli olan birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesidir" diye konuştu.

Avrupa Birliği süreci ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Orgeneral Şükrü Sarıışık, "Bunlar bizim konumuzun dışındadır. Cumhuriyet Bayramımızın 81. yılını kutluyoruz. Devletin büyükleri o konuda gerekli açıklamaları yapıyorlar. Onların düşüncelerini halkımız değerlendiriyor. O bizim konumuzun dışında" dedi.

malatya
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 14:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TEVFİK ESER IP: 85.99.51.xxx Tarih : 8.06.2005 14:03:23
KOMUTANI DİNLEYİN.ASKER HER ZAMAN HAKLIDIR TSK NE GÜVENİN.BU ÜLKE TSK DEN BAŞKASINA GÜVENMİYOR.