6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

20 günlük bebeği ile sokakta yaşıyor

Malatya’da, Kız Yetiştirme Yurdu’ndan ayrıldıktan sonra imam nikahı ile evlenen 17 yaşındaki genç anne, 20 gün önce dünyaya getirdiği bebeği ile birlikte derme çatma bir evde yaşıyor.

Malatya Tecde Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki Seden Ceylan, 4 yıl önce Malatya’da Kız Yetiştirme Yurdun’dan ayrıldı. Bundan 1 yıl önce kendi isteği ile 24 yaşındaki Cemil Ceylan ile evlenen Seden Ceylan, 20 gün önce bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Daha bebekken babasının ölümünden sonra kimsesi kalmadığı için Malatya Kız Yetiştirme Yurdu’na verildiğini belirten Seden Ceylan, anne ve baba şefkati görmediğini belirterek, "Evimizde ne yakacak ne de yiyecek kaldı. Eşim işsiz olduğu için evle ilgilenmiyor" dedi.
Malatya’da sobası yanmayan, kapıları naylon ile kapatılan bir evde yaşayan Seden Ceylan, evin kendisine ait olduğunu ve anneannesi ile kaldığını söyledi. Genç kadının anneannesi Zeynep Kaydı ise, torununa bakacak güçlerinin olmadığını belirterek, "Zamanında torunuma evlenmemesi için çok ikaz ettim ama beni dinlemedi" dedi.

Seden Ceylan, dünyaya getirdiği kız çocuğuna Sevilay ismini verdi. Bebeğine mama alacak durumlarının olmadığını belirten genç anne, çaresiz olduklarını ve hayırsever vatandaşlardan yardım beklediğini söyledi.

malatya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 14:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda IP: 88.233.144.xxx Tarih : 9.08.2009 00:34:36

yazık kıza ama ailesi olmadığı için böyle olmuş tamam genç yaşta evliliğe karşıyım ama seviyorsa ve de durumu iyiyse bence pekde bir mani yok sadece o kadar küçük yaşta değil de aklınız başına geldiğinde evlenin derim