30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

3. kez sandığa gitmediler

KONAK MAHALLESİ 3. KEZ SANDIĞA GİTMEDİ

Malatya Merkez Konak Beldesi'nin, beldelikten çıkarılıp Malatya Belediyesi’ne bağlanmasının ardından gerçekleştirilen 3 köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti seçimine ne aday çıktı ne de vatandaşlar oy kullanmaya geldi.

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde Malatya Belediyesi'ne bağlanan Konak Mahallesi'nin sakinleri bu karara tepki olarak sandığa gitmeme kararı aldı. Mevcut 3 köyün muhtarı vekaleten muhtarlık görevini sürdürürken, gerçekleştirilen muhtarlık ve il heyeti seçimine ne muhtar adayı çıktı ne de vatandaşlar oy kullandı. 3 bin 700 seçmenin bulunduğu Konak Mahallesi'nde 3. kez sandıklar boş kalmış oldu.

Sandık görevlisi ve Konak Mahallesi sakini Veysel Yiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Seçime hiçbir vatandaş iştirak etmedi. Ben bir vatandaş olarak bunu yasal bulmuyorum. Konak'a tekrar belediyeliğin verilmesi için halkımız sandığa gelmiyor. Ama bunu yasal yoldan çözmeliyiz. Sandığa gelmeyince bize belediye gelir düşüncesi doğru değil. Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve üst düzey bürokratlarımızın buraya gelip, halkla kaynaşması lazım. Bu kaosun kalkmasını istiyoruz" dedi.

KONAK MAHALLESİ 3. KEZ SANDIĞA GİTMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 14:00:03
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 16:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?