4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

3 bin öğrencinin mezuniyet heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenleri üniversite yerleşkesindeki stadyumda yapıldı.

İnönü Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Malatya Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kale Meslek Yüksekokulu, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Akçadağ Meslek Yüksekokulu, Malatya Meslek Yüksekokulu, Yakınca Meslek Yüksekokulu, Hekimhan Meslek Yüksekokulu ve Sürgü Meslek Yüksekokulu'nda mezun olan toplam 3 bin öğrenci mezun oldu.

Düzenlene törene Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, 2. Ordu kurmay Başkanı tümgeneral Alaaeddin Örsal, 2. Ordu İdari Yar Başkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı sırrı Günaydın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile birlikte kabalık bir topluluk katıldı.


Öğrencilerin kortej yürüyüşü ile başlayan törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitenin 1100' ü aşkın akademik personeli ile 17 bin 500 öğrenciye eğitim hizmeti verdiğini belirterek, üniversitenin bu yılki 3 bin öğrenci ile birlikte 32 yılda mezun ettiği öğrenci sayısının 45 bini aştığını söyledi. Hilmioğlu konuşmasında şunları söyledi; "Sevgili gençler; hepimizin temel amaç, bulunduğumuz coğrafyada tam bağımsızlık ilkesi esasında ulus birliğimizi ve başta laiklik olmak üzere cumhuriyetimizin temel niteliklerini koruyarak, akıl ve bilimin rehberliğinde ülkemizin her alanda kalkınmasını sağlamak ve Uygur dünya içerisinde yer almaktır."


Törende fakültelerinde ve okudukları bölümlerinde birinci olan öğrencilere plaketleri ve başarı belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?