3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

3 ilçede kuduz paniği sürüyor

Malatya'nın Doğanyol ve Doğanşehir ilçesindeki kuduz karantinaları devam ediyor. Pütürge ilçesinde ise sürü halinde gezen kurtlar korku salıyor.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nedim Şahingil, "Doğanyol'da vatandaşların hayvanı öldürmesi sonucu kafası Elazığ'a gönderildi. Ancak kafatasındaki beyin dağıtıldığı için kuduz teşhisi muayenesi yapılamadı. Kuduz muamelesi işlem yapılsın diye bize rapor geldi. Oradaki insanların Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedik. Şu an Doğanyol'da panik havasına dönmüş olacak ki, 35 kişi aşıya başvurmuş durumda. Şu anda ilçede her türlü tedbirler alınmış durumda" dedi.

Şahingil, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü kasabasında da vatandaşların hastalıklı ineği kesmesi sonucunda kafasını Elazığ'a gönderildiğini ve raporun hayvanın kuduz olduğu şeklinde gönderildiğini söyledi. Şahingil, "Şu anda Sürgü kasabasında idari tedbirler alınmıştır, aşı çalışmaları devam ediyor. Halka bilgi verildi" şeklindeki ifadelerini aktardı.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nedim Şahingil, Pütürge ilçesinde de sürü halinde gezen kurtlardan dolayı kuduz paniği yaşandığını söyleyerek, "Pütürge'de üç alanda kurt sürüsü dağınık bir alanda sürü halinde geziyorlar. Bir vatandaşa saldırdılar ve kurt vatandaşlarca öldürüldü. Kuduz muamelesi varmış gibi karantina altına alındı" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 00:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?