3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

3 Mayıs Milliyetçiler Bayramı

Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, "3 Mayıs Türk milliyetçilerinin yabancı kültüre karşı baş kaldırmasıdır. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir" dedi.

İŞKENCE YAPILDI

3 Mayıs Milliyetçiler Bayramı nedeniyle dernek binasında basın açıklaması yapan Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, şöyle konuştu: "Türk milliyetçiliği ülküsü, 3 Mayıs 1944'de küçücük bir kıpırdanışla büyüyen bir çığ oldu. Tüm zararlı ideolojiler o çağın altında ezildi ve yok oldu.

3 Mayıs 1944'de ırkçılık ve Turancılık suçlamasıyla başta başbuğumuz Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Prof.Dr. Hikmet Tanyu, Hüseyin Namık Orkun, Necdet Sançar, Av. İsmet Tümtürk olmak üzere toplam 24 kişi işkence gördü. Ancak bu zülum ve işkencelere rağmen onlar bildikleri doğru yoldan sapmadılar ve bu kutlu dava sürekli yükselerek bugünlere taşındı. Bu büyük millet var olduğu müddetçe Türk milliyetçiliği davasıda varolacaktır. Her türlü işkenceye maruz kalan Türk milliyetçileri tarafından ortaya konulan, Türk'ün milli ve manevi değerlerine sahip çıkılması düşüncesiydi."

BÜYÜK TÜRKİYE SEVDASI

Türk milliyetçilerinin, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere maruz kalarak, çile ve sıkıntı çekerek ödediklerini anlatan Vahap Murat, şunları söyledi: "Bu büyük insanlar büyük baskılara rağmen, Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs 1944'de Türk milliyetçilerini sindirmek için yapılan tutuklamalar çözüm olmamış ve Türk milliyetçileri 1947 yılında Türk mahkemelerinde beraat etmişlerdir. Dava Türkçülüğün zaferiyle 1947'de son bulmuş ve Başbuğumuzun dediği gibi 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayramı olarak ilan edilmiştir."

3 Mayıs'ın Türk milletini, ilimde, maneviyatta ve teknikte en yükseğe çıkarma hamlesi olduğunu anlatan Murat, sözlerine şöyle devam etti: "3 Mayıs Türk milliyetçilerinin yabancı kültüre karşı baş kaldırmasıdır. 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir. O günlerde kültürel ve fikri boyutta faaliyet gösteren Türk milliyetçiliği hareketi bugün artık siyasi ve sosyal bir hareket haline gelmiştir. Bu vesile ile merhum Başbuğumuzu ve bu kutsal davada yargılanan tüm dava arkadaşlarını rahmetle anıyor ve 3 Mayıs milliyetçiler bayramı bütün Türk milliyetçilerine kutlu olsun diyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 16:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?